avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare carte de identitate - contract de inchiriere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare carte de identitate - contract de inchiriere

Buna ziua,

Sunt cetatean roman, insa locuiesc in strainatate, unde am domiciliul, resedinta. As dori sa ma mut in Romania in viitorul apropiat si sa inchiriez un apartament (contract inregistrat la ANAF).
In cazul in care as dori sa obtin cartea de identitate (eu detin doar Pasaport de cetatean Roman cu domiciliul in strainatate), este suficient contractul de inchiriere? Sunt necesare si acordul scris al proprietarului si prezenta acestuia la evidenta populatiei, chiar daca exista contractul de inchieriere?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 13:05, 24 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este suficient contractul de inchiriere daca este inregistrat la ANAF sau incheiat in forma autentica la notar ori cu data certa data de un avocat. În nici una din aceste situatii prezenta proprietarului nu este necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt din rep. moldova, dar am cetatenie romana si ... cata-11 cata-11 Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ... (vezi toată discuția)
Act de identitate Dumies Dumies Un cetatean roman cu domiciliul in strainatate atestat de pasaport CRDS ,poate sa solicite carte de identitate sau doar carte de identitate provizorie ? (vezi toată discuția)
Buletin de identitate Gabriel2018 Gabriel2018 Buna ziua. Am dubla cetatenie cu domiciliul in stabil in strainatate. Am si o proprietate mostenita in romana mai bine zis casa parintesca unde m am nasut in ... (vezi toată discuția)