avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! FORMULAR INTRARE IN ȚARĂ. De curând am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! FORMULAR INTRARE IN ȚARĂ. De curând am primit acasă un proces verbal de constatare ...

Bună ziua! De curând am primit acasă un proces verbal de constatare al amenzii pt necompletarea formularului la intrarea în țară a soțului meu, șofer pe o dubiță de 3,5. Din cate am înțeles, este exceptat de la plata acesteia, insa nu intelegem daca trebuie plătită si apoi contestată în instanță pt restituirea banilor sau daca este altă procedură. Orice sfat ne este de ajutor până luăm legătura cu un avocat. Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Monica Andreea22 , utilizator 19:29, 24 Februarie 2022
Buna ziua. Sunt in aceeasi situatie. Cand ati primit sanctiunea? Trebuie contestata in termen de 15 zile, asa cum scrie si pe ea, sau platit jumatate din minim adica 1000 lei. Ce ati facut? Eu acum am intrebat unde sa depun plangerea si daca imi trebuie avocat? Astept raspuns.
Din cate am înțeles, este exceptat de la plata acesteia,

Este exceptat , cereti anularea procesului verbal din acest motiv, nu mai platiti jumatate din minimul amenzii.
conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum și conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane;

Am înțeles. Aveți idee ce se poate întâmpla daca nici nu o contestă și nici nu o plătește?
va fi executat silit, daca nu se va anula. va trebui sa contesta executarea, se complica.
contestatia poate fi depusa si prin posta.
Da, într-adevăr, n-ar avea rost. Va face contestație. Mulțumim mult!

Alte discuții în legătură

Amenda formular plf Ovidutus Ovidutus Buna ziua. In data de 28 decembrie am intrat pe teritoriul Romaniei. Nestiind ca e necesar completarea unui formulat PLF la intrarea in tara, am procedat la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare contestatie proces verbal Daniela005 Daniela005 Buna seara.....Care sant actele necesare la depunerea contestatiei?Deoarece o sa trimit prin posta actele nu doresc vre-o surpriza,cum,ca nu ar fii toate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , ce ar trebui sa fac daca am primit amenda de la dsp ... ramona7513 ramona7513 Buna ziua , ce ar trebui sa fac daca am primit amenda de la DSP si eu si fiul meu pentru intrarea in Roamnia si zic ei necompletarea formularului PLF desi noi ... (vezi toată discuția)