avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna seara!Am ei eu o întrebare,ce înseamnă dacă ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna seara!Am ei eu o întrebare,ce înseamnă dacă în certificatul ...

Buna seara!Am ei eu o întrebare,ce înseamnă dacă în certificatul de urbanism scrie că categoria de folosință este curți, construcții înseamnă că pe acel teren se poate construi o locuință,o casa spre exemplu ? Menționez ca terenul are o suprafață de peste 500 mp,iar pe certificatul de urbanism scrie ce am spus mai sus.Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: florinanton47 , utilizator 18:11, 27 Februarie 2022
Se poate construi pe mai multe categorii de folosinta nu doar ``curti-constructii``. Dar da, puteti construi.
Va mulțumesc,dar vreau sa fiu bine înțeles.Dumneavoastra spuneți că pe certificatul de urbanism in care scrie curți, construcții pot sa fac fie o casa fie altceva,dar funcționara de la primărie a spus că asta înseamnă după capul ei un loc,o curte adică,in care îți aduni niste materiale.Sa înțeleg că este în afara problemei total,sau doar rău intenționată,asta in condițiile in care există niste vecini foarte deranjați că le-am micșorat proprietățile ocupate ilegal prin venirea mea.Va mulțumesc G.I.Jane
Categoria de curti-constructii implica faptul ca pe acel teren exista o constructie si curtea din jurul acestuia. De construit se poate construi si pe teren cu categoria de folosinta ``arabil`` (agricultura) iar in urma autorizatiei de constructie eliberat categoria de folosinta arabil se va transforma in curti-constructii.

Mulțumesc Vladislav 20,am înțeles mai bine de la tine decât de la un birocrat cu salariu uriaș.O zi frumoasă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmăresc achiziția unui teren prin executor judecătoresc, ... Xyzt22 Xyzt22 Bună ziua. Urmăresc achiziția unui teren prin executor judecătoresc, doar ca pe cadastru scrie ca este intravilan cu categoria de folosință arabil. ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)