Salut, proprietarul casei a murit. Acesta nu are familie, iar posibilii mostenitori sunt vro 8 nepoti. Eu mai am pe contract 4 luni de stat, iar unul din nepoti vrea acum chiria si i-am cerut chitanta. Spune ca n-are ce sa-mi dea. Este vreo sansa ca un alt nepot sa vina? sunt italieni toti
romascanu
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Plata făcută cu bună credință unui creditor aparent este valabilă, chiar dacă ulterior se stabileşte că acesta nu era adevăratul creditor. (art. 1478 NCC)
Dar eu n-aș (fi) plăti(t), știind deja că ar putea fi ... o liotă de nepoți. (doar v-a cerut? ori i-ați și plătit? nu se înțelege exact).
Nu aș considera suficient să vii la usă prezentându-te ... „nepot babii de unchiaș”.
Bașca faptul că vreunul dintre ei (sau poate chiar niciunul, ci un terț) ar putea fi beneficiarul unui testament.
Și când nu vrei să lași nici vreo dovadă a plății, atunci ... ciao!
Nu am platit niciun ban, am spus ca vreau chitanta, precum dadea si proprietarul cand traia. A bolborosit ceva in limba lui, probabil amenintari pe care nu le-am priceput, si nu l-am mai vazut din ziua aia. Toata familia ii este inafara tarii, si ma gandesc ca o sa se intoarca el sau poate altul din ei. Vreau sa stiu cum ar trebui sa procedez data viitoare. Dupa care mai exista si garantia de 600 euro platita celui mort, pe care nu am idee de la cine ar trebui sa o colectez.
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns! astept cu nerabdare urmatorul.