avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, proprietarul casei a murit. Acesta nu are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, proprietarul casei a murit. Acesta nu are familie, iar ...

Salut, proprietarul casei a murit. Acesta nu are familie, iar posibilii mostenitori sunt vro 8 nepoti. Eu mai am pe contract 4 luni de stat, iar unul din nepoti vrea acum chiria si i-am cerut chitanta. Spune ca n-are ce sa-mi dea. Este vreo sansa ca un alt nepot sa vina? sunt italieni toti
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:28, 1 Martie 2022
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata făcută cu bună credință unui creditor aparent este valabilă, chiar dacă ulterior se stabileşte că acesta nu era adevăratul creditor. (art. 1478 NCC)
Dar eu n-aș (fi) plăti(t), știind deja că ar putea fi ... o liotă de nepoți. (doar v-a cerut? ori i-ați și plătit? nu se înțelege exact).
Nu aș considera suficient să vii la usă prezentându-te ... „nepot babii de unchiaș”.
Bașca faptul că vreunul dintre ei (sau poate chiar niciunul, ci un terț) ar putea fi beneficiarul unui testament.
Și când nu vrei să lași nici vreo dovadă a plății, atunci ... ciao!
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2022
romascanu, moderator
Nu am platit niciun ban, am spus ca vreau chitanta, precum dadea si proprietarul cand traia. A bolborosit ceva in limba lui, probabil amenintari pe care nu le-am priceput, si nu l-am mai vazut din ziua aia. Toata familia ii este inafara tarii, si ma gandesc ca o sa se intoarca el sau poate altul din ei. Vreau sa stiu cum ar trebui sa procedez data viitoare. Dupa care mai exista si garantia de 600 euro platita celui mort, pe care nu am idee de la cine ar trebui sa o colectez.
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns! astept cu nerabdare urmatorul.
pai ce sa mai colectati daca o sa stati gratis 4 luni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce camera notarilor cere bani pentru grila notariala daca grilele notariale sunt publicate pe site-ul unnpr? RicaRamurica RicaRamurica De ce camera notarilor cere bani pentru grila notariala daca grilele notariale sunt publicate pe site-ul UNNPR? (vezi toată discuția)
Imputatia platii elga50 elga50 Emiterea unei facturi se poate numi imputatia unei plati in sensul art.1506 - 1509 din NCC? (vezi toată discuția)
Plata la intretinere cand exista restante si penalitati la acestea irini444 irini444 As dori va rog frumos raspunsul la o intrebare. Vreau sa platesc debitul de intretinere al mamei mele, care este in jur de 500 euro, insa nu as dori pentru ... (vezi toată discuția)