avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Cu 2 ani in urma am facut o rezervare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Cu 2 ani in urma am facut o rezervare pentru un apartament ...

Buna ziua,
Cu 2 ani in urma am facut o rezervare pentru un aparament la pretul X, prin intermediul unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare incheiata la notar. Intre timp, dezvoltatotul a facut 2 majorari de pret pana la o suma cu 30% mai mare.. Recent, am fost anuntati ca este posibil sa fie necesara o marire a pretului X, motivul fiind scumpirile materialelor de constructii, rezultand vanzarea in pierdere a apartamentului. In egala masura, ni s-a comunicat ca daca platim integral apartamentul cu cash - inainte de finalizarea acestuia, acesta poate fi scazut din contabilitate la pretul initial stabilit.
- Exista o cale legala prin care dezvoltatorul poate creste pretul initial stabilit?
- Fiind o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare, dezvoltatorul poate renunta la vanzarea apartamentului daca noi nu suntem de acord?
- In cazul platii in avans, ce fel de contract ar trebui semnat astfel incat sa avem si o garantie a finalizarii apartamentului sau, in caz contrar, restituirea sumei platite?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala program prima casa Bobo1977 Bobo1977 Buna ziua, Vreau sa cumpar un apartament de la un dezvoltator prin programul Prima Casa pentru care in data de 07.11.2015 am achitat suma de 4000 lei pentru ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila reala mai mica cosvad cosvad Buna ziua Am cumparat un apartament de 50 mp suprafata utila trecuta in cadastru de la un dezvoltator. Am cerut o expertiza cadastrala si au masurat 48 mp ... (vezi toată discuția)