avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 caen-ul neschimbat din 2002 lucrez legal?..sau nu?
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

caen-ul neschimbat din 2002 lucrez legal?..sau nu?

Buna ....la firma unde lucrez angajatorii nu au mai schinbat caen-ul din 2002 eu acum lucrez legal sau ilegal?:D
Cel mai recent răspuns: mihaelababoiu2004 , utilizator 09:16, 14 Ianuarie 2010
De ce esti convins ca lucrezi pe CAEN vechi?
nu lucrezi ilegal.dar s-a dat un cod nou obiectului de activitate.
Daca obiectul de activitate este pe CAEN vechi, trebuie schimbat si certificatul de inregistrare si mai trebuie ceruta si o noua autorizare pe codurile noi.
Daca nu ma insel acum recodificarea se plateste, nu mai este taxa aceea de 30 lei si o faceau ei automat
cind schimbi caen-ul iti schimba si certificatul de inregistrare si implicit si cui-ul si nr de inmatriculare(din j se transforma in ro) cum poti taia facturi cand certificatul tau inregistrare este atins de nulitate din 2003 cand s a facut prima schimbare de caen Legea spune ca fara autorizatie nu poti avea activitate, caen-ul ne mai fiind valabil inca din 2003 ,inseamna ca toata activitatea din 2003 -2010 este ilegala nu???Eu asa vad lucrurile gresesc?
Buna ziua,
faptul ca lucrezi la un angajator care inca nu si-a realizat recodificarea activitatilor potrivit noului CAEN nu te influenteaza negativ absolut deloc.
Angajatorul, in mod gratuit , poate sa ceara reactualizarea codurilor CAEN. Are nevoie de un dosar plic care sa contina CUI-ul in original si cererea de recodificare (formular tip). Dupa data de 01.03.2010 inceteaza facilitatea privind gratuitatea.
Nu este necesar a se obtine o reautorizare a codurilor cu care lucreaza, ci este suficienta solicitarea eliberarii unui extras de registru, pentru care v-a plati suma de 30 lei. Certificatele constatatoare cu codurile vechi isi pastreaza valabilitatea insotite de extrasul de registru!
In cazul in care angajatorul ( asociatul sau administratorul) nu poate sa mearga personal la Reg. Com., este necesara o imputernicire din partea acestuia , care sa contina, in mod expres, mentiunea ca pers. imputernicita va completa si semna cererea de actualizare a obiectului de activitate conform CAEN Rev. 2, respectiv se va scrie codul vechi cu descrierea si codul nou cu descrierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare cui vechi cu unul nou?-urgent vivi23ro vivi23ro sotul vrea sa suspende activitatea la o firma deschisa in 2008 care nu are activitate, i s a cerut sa se duca intii sa schimbe cui ul pt ca este vechi si cica ... (vezi toată discuția)
Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Actualizare caen, nr. de inregistrare orc, recodificare cui Bibike Bibike Buna ziua, Stiu ca pana la 1 marie 2010 se poate actualiza obiectul de activitate conform CAEN Rev2 fara nici o taxa. Intrebarea mea este daca aceasta ... (vezi toată discuția)