avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actualizare CAEN, nr. de inregistrare ORC, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actualizare CAEN, nr. de inregistrare ORC, recodificare CUI

Buna ziua,
Stiu ca pana la 1 marie 2010 se poate actualiza obiectul de activitate conform CAEN Rev2 fara nici o taxa. Intrebarea mea este daca aceasta actualizare este obligatorie? Anul trecut cei de la ORC mi-au spus ca nu este obligatorie, dar daca doresc se poate face contra unei taxe de cca. 8 mil lei vechi, ca acum sa citesc pe net ca pana la 01.03.2010 se poatre face recodificarea in mod gratuit. Deci problemele la care as dori raspuns ar fi:
-Este obligatorie actualizarea CAEN-lui?
-Se schimba si nr. de inmatriculare?
-Se modifica si CUI-ul?
-Toate aceste modificari sunt gratuite pana la 01.03.2010?
:help: Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:01, 18 Februarie 2010
Este obligatorie actualizarea CAEN-lui?

Nu. Nu exista nicio sanctiune pentru societatile care nu fac actualizarea CAEN.

Se schimba si nr. de inmatriculare?

Nu.

Se modifica si CUI-ul?

Da, pentru ca se modifica CAEN-ul obiectului principal de activitate.

Toate aceste modificari sunt gratuite pana la 01.03.2010?

Recodificarea este gratuita, daca doriti si extrasul de registru acesta costa 30 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare coduri caen ludmil_servicii ludmil_servicii In formularul de reactualizare nu exista decat reactualizare activitate principala. Pentru cele secundare cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Caen-ul neschimbat din 2002 lucrez legal?..sau nu? sam ana sam ana Buna ....la firma unde lucrez angajatorii nu au mai schinbat caen-ul din 2002 eu acum lucrez legal sau ilegal?:D (vezi toată discuția)
Schimbare cui vechi cu unul nou?-urgent vivi23ro vivi23ro sotul vrea sa suspende activitatea la o firma deschisa in 2008 care nu are activitate, i s a cerut sa se duca intii sa schimbe cui ul pt ca este vechi si cica ... (vezi toată discuția)