avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Locuiesc intr-un complex de blocuri si din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Locuiesc intr-un complex de blocuri si din pacate ...

Buna ziua,
Locuiesc intr-un complex de blocuri si din pacate sunt vecini care parcheaza masina pe calea de acces, blocand de multe ori accesul in complex.
Am chemat politia de mai multe ori, atat cea locala cat si politia română, insa ni s-a spus ca nu au ce sa faca intrucat e proprietate privata, refuza sa aplice amenzi, nu au cu ce si oricum nu vor sa ridice masinile parcate neregulamentar....
Ne-a fost explicat ca legal doar masinile parcate pe domeniu public se supun legii, nu si cele de pe proprietatea privata.
De ce refuza politia sa ne ajute pe propritatea privata?
Ce am putea face noi ca locatari?
Cel mai recent răspuns: z3nad , utilizator 22:13, 28 Februarie 2022
Faceti asociatie de proprietari si stabiliti reguli care trebuie respectate prin Regulamentul propriu.
Politia, primaria nu au atributii legale pe o proprietate privata in ceea ce priveste parcarea, circulatia autovehiculelor, aplicarea de amenzi contraventionale, etc.
Fiind vorba despre proprietate privata apartinand imobilului d elocuit in comun,numai asociatia de proprietari poate dispune norme pentru utilizare parti comune=cale de acces
Analizati oportunitatea infiintarii de asociatie de proprietari
Buna ziua,
Avem asociatie de proprietari si am discutat de multe ori despre aceste reguli, doar ca sunt persoane care nu dau 2 bani pe aceste reguli, tocmai de aceea noi nu mai stim ce sa facem.
Caz concret: in urma cu 1 saptamana a fost sedinta a asociatiei de proprietari. Am discutat despre aceasta problema, inclusiv cu persoanele care blocheaza calea de acces si au spus ca nu vor mai bloca. Astazi, ca de obicei, calea de acces era blocata. Am mers si am discutat cu acea persoana care bloca calea de acces su mi-a unchis usa in fata (am fost la el la usa).
Exasperat eu si altu vecini am sunat la politia locala xare a venit si au vorbit la rândul lor iar vecinul a foat de acord sa isi mute masina. Este a doua oara cand este. Hemata politia pt asa ceva.
Deci, ce am putea face noi? Il dam in judecata? Si intre timp cum ne putem folosi masinile daca nu le putem scoate din curte?


Initial notifivcati oficial persoana in cauza sa respecte dispozitiile asociatiei de proprietari,sa nu restrictioneze accesul in imobil-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Buna seara.
Multumesc pt raspuns.
Totusi am o nelamurire. Nu exista nici o lege care sa ne apere pe noi cei care suntem proprietari de aceste abuzuri?
Un exemplu concret:
Daca maine, eu imi parchez masina in fata portii, pe interiorul curtii interioare, adica pe proprietatea privata, vecinii ar trebui sa apeleze la bunul meu simt? Si daca eu nu imi mut masina ce pot face? Imi ridica stergatoarele sau imi vandalizeaza masina? Eventual ma dau in judecata? Si cat timp se judeca ei nu isi mai folosesc masinile?

Asta as vrea sa aflu. Ce putem face noi legal..... Bunul simt lipseste vu desavarsire persoanei de care vorbesc.

Multumesc anticipat.


ynocentta a scris:

Initial notifivcati oficial persoana in cauza sa respecte dispozitiile asociatiei de proprietari,sa nu restrictioneze accesul in imobil-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. legalitate danielleu danielleu Buna ziua, Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP ... (vezi toată discuția)
Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)
Ridicare masini din parcare privata a complexului rezidential gunnar gunnar E posibil ca din parcarea privata a unui complex rezidential sa fie ridicate masinile parcate aiurea? E nevoie ca asociatia de proprietari sa faca ceva sau e ... (vezi toată discuția)