avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dețin nuda proprietate a unui imobil, iar sora mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dețin nuda proprietate a unui imobil, iar sora mea vitrega dreptul ...

Dețin nuda proprietate a unui imobil, iar sora mea vitrega dreptul de uzufruct viager. Doresc sa știu dacă acest drept de uzufruct poate fi executat silit întrucât sora mea are de plătit o datorie reprezentând pensia alimentara. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine , Avocat 14:21, 28 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
potrivit prevederilor art. 813 alin. 2 C.proc.civ. sunt supuse urmaririi silite imobiliare si drepturile de uzufruct, insa, potrivit prevederilor art. 813 alin.(5) daca valoarea creantei urmarite nu este mai mare de 10000 lei, se poate proceda la urmarirea silita imobiliara doar daca nu exista alte bunuri de executat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament luat cu credit de nevoi personale adinkaa adinkaa in cazul in care iau un creduit de nevoi personale negarantat cu apartamentul, exista vreo situatie in care banca poate sa-mi ia aparatamentul? (vezi toată discuția)
Somatie de plata rokhsana rokhsana Buna ziua. Am primit de curând de la un executor judecătoresc o citatie, in care mi se spune ca 2 garsoniere care sunt pe numele meu vor fi puse la ... (vezi toată discuția)
Evaluare uzufruct viager, executare imobil cu uzufruct viager andreistan andreistan Buna ziua, Avem in bloc o garsoniera cu restante mari la intretinere. Am castigat fond+recurs, asteptam sa iasa decizia definitiva si irevocabila prin care ... (vezi toată discuția)