avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am vreo obligatie fata de ANAF ca persoana fizica?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am vreo obligatie fata de ANAF ca persoana fizica?

Buna ziua. In vara anului 2020 am renuntat la job si am infiintat un SRL. Din acel moment nu am mai avut, ca persoana fizica, niciun venit si, cel mai probabil, aceasta situatie se va prelungi pana la finalul anului 2022. In tot acest timp, atat eu cat si firma, am "supravietuit" din resursele acumulate in ultimii ani si care au fost special pregatite pentru sustinerea acestei perioade.
Intrebarea mea este daca, in aceste conditii, am vreo obligatie fata de ANAF, ca persoana fizica?
Cu alte cuvinte, daca o periada (de cca 2 ani, in cazul meu) o persoana fizica nu are niciun venit, exista vreo obligatie fata de ANAF sau fata de orice alta institutie a statului, eventual de a completa vreun formular sau orice alt tip de obligatie, la care eu, poate, ca nici nu m-am gandit?

Intrebarea nu se refera si la obligatiile firmei, al carei administrator unic sunt, pentru ca toate raportarile acesteia sunt "la zi", facute de catre cabinetul de contabilitate cu care am contract. Ma intereseaza strict, obligatiile mele, ca persoana fizica...

Multumesc pentru eventualele raspunsuri si lamuriri!
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: optipart , utilizator 18:18, 28 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa completati si sa depuneti la anaf declaratia unica cu contributia la sanatate doar in anul in care va scoateti dividende din firma si acest venit depaseste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie. Altel nimic.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Multumesc mult!
Intrasem un pic in panica la gandul ca s-ar putea sa ma trezesc cu vreo "surpriza"...
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut o firma pt. ajutor completare declaratie anaf - buna ziua! ... CB Marius CB Marius Completare declaratie Anaf - Caut o firma pt. completare declaratie Buna ziua! Am nevoie de o firma pt. a completa declaratia Anaf pe anul 2022, cat mai ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit din investitii la bursa si cryptomonede MariusDanPopa MariusDanPopa Declaratia Unica 212: Sa spunem ca am obtinut venituri, ca persoana fizica, din investitiile la bursa in Romania: 100000 RON. Din venitul obtinut insa am ... (vezi toată discuția)
Completarea declarației unice pentru anii din urma alexgab2150 alexgab2150 Buna ziua , m-am trezit cu un plic de la Anaf precum ca figurez cu sume incasate cu titlu de ramburs in perioada 2017-2021 si trebuie sa completez declaratia ... (vezi toată discuția)