avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, As dori cateva lamuriri. am lucrat timp de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, As dori cateva lamuriri. am lucrat timp de 7 luni ...

Buna ziua, As dori cateva lamuriri. am lucrat timp de 7 luni la o gradinita particulara. Dintr-o data, am fost pusa "pe liber ", astfel incat am fost nevoita sa imi scriu demisia. De azi, 28.02.2022 sunt... ce? somer- nu. angajat - nu, Cu toate ca: in contractul individual de munca este pecificat clar: "perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare", dar si " perioada demisiei este de 20 zile lucratoare", la ce mai am dreptul? Doar la salariul pe luna trecuta? In cazul asta de ce mai se specifica articolele de mai sus in contractul de munca? si, daca tot sunt specificate, pot cere drepturile banesti echivalente ale acelor zile de preaviz? (mai are rost sa pomenesc si de faptul ca, in cele 7 luni lucrate, nu am efectuat niciozi libera din cele 21 anuala, adica alte 12 zile? Cu alea ce se intampla?) Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:19, 1 Martie 2022
Pe cererea de demisie s-a pus rezolutia cu preaviz sau fara preaviz?

Dupa incetarea c.i.m., mai ales la data platii salariului mentionata in c.i.m., va trebui sa primiti salariul plus drepturile banesti aferente perioadei de CO neefectuate plus alte drepturi.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am fost nevoita sa imi scriu demisia, - nici cu, nici fara preaviz, in masura in care, verbal mi s-a spus de luni sa nu mai vin la munca. Drepturile banesti vor fi achitate la inceputul lunii, in jur de 3-4. Asadar nu a fost specificat nimic altceva. Oricum, este o situatie cel putin ciudata. (Ma pot angaja in alta parte, unde lucrez alte x luni, fara CO, api o iau de la capat si iar alte luni, fara CO...iar peste putin timp clachez, neavand nici macar acele cateva zile CO sau o remuneratie aferenta efortului depus in cadrul oricarei societati). O fi corect?? Cu multumiri.
Daca nu s-a mentionat nimic despre preaviz , de unde stiti ca trebuie sa -l efectuati?

Reiterez:
Dupa incetarea c.i.m., mai ales la data platii salariului mentionata in c.i.m., va trebui sa primiti salariul plus drepturile banesti aferente perioadei de CO neefectuate plus alte drepturi.
pai...in CIM este specificat un articol la "alte clauze": a. perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 zile lucratoare, conf Legii nr. 53/2003 - Codul muncii; b. perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 zile lucratoare . conf Legii nr.53/2003 - Codul muncii. (Pe de alta parte, "de luni puteti sa nu mai veniti" - ce inseamna?). Acestea fiind spuse, astept plata zilelor efectuate (19 zile lucrate + 12 zile concediu neefectuat). Corect? - cu Dumnezeu inainte!
Este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia, preavizul si co elena-f-b elena-f-b Buna ziua, O salariata si-a dat demisia si i-a incetat contractul la data implinirii celor 20 de zile de preaviz. In perioada de preaviz si-a efectuat o ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie si recuperare restante WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua! Mi-am dat demisia pe 12 august si am mentionat ca preaviz 20 zile calendaristice. Am luat numar de inregistrare pe demisie, dar pana la ora ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)