avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna!Am si eu o intrebare:sunt nascuta in Md.la moment ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna!Am si eu o intrebare:sunt nascuta in Md.la moment cetatean ...

Buna!Am si eu o intrebare:sunt nascuta in Md.la moment cetatean roman cu copil minor,divortata,am hotarirea de judecata unde e spus ca copilul locuieste cu mama si ea poarte raspunderea de el,mentionez ca avem domiciliu in Romania.Pot sa fac eu cpoilului pasaportul fara acordul tatalui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 2 Martie 2022
daca exercitati singura autoritatea parinteasca, iiputeti face singura pasaport, nu e nevoie de acordul tatalui.
Tatal nu e dezis de drepturi,dar nu exercita drepturile de parinte si nu stim unde se afla...
copilul e in Romania ? de ce va trebuie pasaport, vreti sa va mutati sau sa plecati in vacanta?
Cu domiciliu e in Romania,momentan in Moldova as vrea sa detina pasaportul pentru a calatori,posibil si sa ne mutam.
va trebui sa va judecati cu fostul, aveti nevoie de avocat.
cereti sa exercitati singura autoritatea parintesca ca nu aveti cum sa o exercitati in comun cu cineva care nu e de gasit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate andrada17 andrada17 buna,am un copil de 11 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului,copilul poarta numele meu dar in certificat apare si numele tatalui,ce ar trebui sa fac ca ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor cu domiciliu in strainatate AncaM78 AncaM78 Buna ziua, Acum un an am obtinut autoritatea parentala exclusiva pentru copilul meu minor si domiciliul minorului la adresa mea din Romania. In hotararea ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pentru scoaterea copilului din tara cris777 cris777 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele 2 situatii: 1. Parinti necasatoriti, [u]tatal apare in certificatul de nastere al copilului[/u], ... (vezi toată discuția)