avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Primaria a taiat copacul pe care l-am plantat chiar eu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Primaria a taiat copacul pe care l-am plantat chiar eu acum 5 ...

Primaria a taiat copacul pe care l-am plantat chiar eu acum 5 ani la coltul blocului meu si blocul vecin. Intre timp s-au dispus parcari cu plata. Un vecin din blocul din fata a obtinut parcarea cu plata chiar sub copac. De remarcat ca locul de parcare este lung, iar copacul este pe domeniul blocului dar este la 1 metru de parcare. Vecinul nu este nevoit sa-si puna masina chiar pana sub copac ca doar are loc dar el vrea chiar sub copac. Normal ca frunzele cad toamna si acopera masina. Dar daca parca doar 1 metru mai incolo era in regula si nu-i cadeau frunzele pe masina. Ca tot in locul de parcare era. Dar el a facut o sesizare la primarie si aia au venit dimineata si l-au taiat. Nu stiu cum arata sezizarea lui. Sunt foarte suparat ca stia ca eu l-am plantat. Tot el a taiat si crengile copacului acum un an. Ce pot face, cui ma pot adresa ? Sa cer o explicatie juridica. Tipa de la primaria care a aprobat taierea, m-a luat tare, cand am intrebat-o : ,,Ma iei tu la rost ? asa am hotarat si gata''.
Sunt foarte foarte suparat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:43, 2 Martie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o sesizare la Garda de Mediu o sesizare la Primarie,depusa cu nr dev iregistrare in care cereti informatii privind existenta avizelor necesare toaletarii /taierii,faceti o sesizare la Ministerul Mediului. Variante sunt sa puneti ceva presiune pe ei..
Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun,de regula apartin domeniului public -asupra carora cetatenii nu pot interveni neautorizat
Felicitari pentru interesul de a planta arbori,dar anterior plantarii trebuia sa solicitati acordul primariei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine este raspunzator de consecinte zolyxx zolyxx Buna ziua In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului ... (vezi toată discuția)