avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... timbrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

timbrare

buna ziua
pentru o succesiune in instanta pentru masa succesorala cu valoare de 80000 lei ce texa se impune? nu avem certificat de mostenitor. am inteles ca trebuie sa platim 3% din valoare. altcineva spune ca trebuie 6? in concluzie care este opinia dv?
la primiul termen vrem sa facem tranzactie.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:26, 14 Ianuarie 2010
Taxa de timbru, valoarea acesteia, o veti gasi in Legea nr.146/1997, cu toate modificarile si completarile.
Daca Ati platit mai putin, instanta de judecata va v-a verifica si va pune in vedere achitarea diferentei de taxa, cuantificata de catre aceasta.
Legea nr 146/1997 actualizata
[ link extern ]
;)
buna ziua!
veti avea de achitat urmatoarele taxe:
-50 de lei pt stabilirea calitatii de mostenitor/persoana
-3% stabilirea masei succesorale
-3% daca doriti si partajarea acesteia.
oricu exista posibiliatatea restituirii taxei de timbru achitate, daca depuneti tranzactie la I termen.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru legalizare hotarare Georgelius Georgelius Buna ziua, Astazi am vrut sa legalizez la judecatorie o sentinta civila prin care s-a luat act de o tranzactie privind iesirea din indiviziune a 2 ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta monahelenus monahelenus Ma pot reprezenta singura in instanta intr-o speta simpla ? deaoarece familia tatalui meu biologic nu se prezinta la dezbaterea succesiunii la notar...m-am ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune iuliamariana iuliamariana Pentru teren extravilan ce taxe se percep la judecatorie - la iesire din indiviziune? (vezi toată discuția)