avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua.Fosta sotie vrea sa inainteze in instanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua.Fosta sotie vrea sa inainteze in instanta renuntarea ...

Buna ziua.Fosta sotie vrea sa inainteze in instanta renuntarea mea la tutela copilului pe care ulterior am spus ca accept eu platindu.i de 6 ani pensie alimentara.Intrebarea mea este:
Eu odata ce semnez la renuntarea spuselor de mai sus am obligatia incontinuare de a platii pensia alimentara si mai tarziu copilul va avea dreptul la eventualele imobiluri pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Stoian Ionut Georgel , utilizator 20:45, 4 Martie 2022
Nu au nici o legatura una cu alta,,renuntarea la autoritate parinteasca comuna cu pensia care tb platita in continuare si cu dreptul copilului la mostenirea dvs.

Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumeac frumos,nu cunosc legile deaceea am intrebat.
Iar daca ia va specifica acest lucru nu exsista lege?eu sunt obligat oricum!chiar daca,copilului i se va face alt certificat de nastere...

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu au nici o legatura una cu alta,,renuntarea la autoritate parinteasca comuna cu pensia care tb platita in continuare si cu dreptul copilului la mostenirea dvs.

Nu schimbă nimeni certificatul de naştere al copilului.Dvs. rămâneţi tatăl acestui copil cât trăiţi. Autoritatea exclusivă a mamei constă în a nu vă deranja să faceţi acte notarilae atunci când se solicită acordul ambilor părinţi pentru o activitate a copilului: ieşirea din ţară, întocmirea paşaportului, înscrierea la şcoală, etc.
e copilul dvs sau nu?
Da este copilul meu

gi-jane2 a scris:

e copilul dvs sau nu?

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire roxana69 roxana69 Parintii mei au decedat. Intai a decedat tatal meu dupa care s-a facut succesiunea. La mostenire (un apartament) au venit mama mea , fratele meu vitreg (frate ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea ... eleusisink eleusisink Buna ziua. Tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea dupa el) a avut un baiat inainte de a se recasatori cu mama (prima sotie a lui a decedat cu mult ... (vezi toată discuția)