avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua ! locuiesc într-un bloc în care nu exista ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua ! locuiesc într-un bloc în care nu exista asociatie ...

Bună ziua ! locuiesc într-un bloc în care nu exista asociatie de proprietari/locatari. în acest caz , pentru daunele provocate de tencuiala căzută de pe fațada blocului din dreptul apartamentului meu, cine este răspunzător dpdv legal și în ce bază? va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:05, 7 Martie 2022
Daca la nivelul imobilului de locuit in comun nu exista constituita asociatie de proprietari care sa administreze si sa asigure starea tehnica a partii comune de constructii si de instalatii imobil,practic nu aveti impotriva cui sa solicitati pretentii
Dar în situația în care aceasta tencuiala ar produce pagube, de exemplu ar cădea pe autoturisme parcate, răspunzător as fi eu ca proprietar al apartamentului? mulțumesc!
Fatada este parte comuna, toti cei din condominiu vor trebui sa plateasca. Suma de despagubire se imparte.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca pe bloc exista un afis cu " cade tencuiala" si masinile ... cristi1955 cristi1955 Daca pe bloc exista un afis cu \" Cade Tencuiala\" si masinile parcheaza in acel loc, in caz ca va cade tencuiala dupa fatada blocului cine suporta ... (vezi toată discuția)
Restaurare andra_biuret andra_biuret Buna ziua In cazul in care de pe fatada blocului cad caramizi de la un singur balcon (e prevazut in schita blocului) Din cauza acoperisului spart, ploua si ... (vezi toată discuția)
Despagubire avarie autoturism nety2014 nety2014 De pe fatada unui balcon a cazut tencuiala si a spart luneta unui autoturism parcat la 1 m de imobil (distanta de 1 m este betonata pe aici circuland des si ... (vezi toată discuția)