avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am spalat bani pt o companie italiana si sunt trimisa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am spalat bani pt o companie italiana si sunt trimisa in judecata. ...

Am spalat bani in Romania pt o companie italiana si sunt trimisa in judecata. La urmatorul termen o sa solicit procedura simplificata. Problema este ca am facut un denunt art 19 care sigur 100%se va materializa am indicat si am ajutat decisiv . Intrebarea este urmatoarea. Procurorul nu a formulat inca acuzatiile nu stiu de ce tine dosarul pe loc . Daca voi fi condamnata cu executare pot beneficia de denuntul pe care l am facut daca acesta se materlializeaza dupa ce sunt condamnata definitiv ? Avocatul meu spune ca da insa am vazut multe neconcordante la dansul si as vrea mai multe pareri .
Se poate cere contestatie la executare pt a mi se aplica reducerea conform art 19(denunt facut in timpul judecatei)?
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2022
Cristinadante, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:42, 5 Martie 2022
Dispozițiile art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecția martorilor, republicată, nu reprezintă o cauză de micșorare a pedepsei în sensul art. 598 alin. (1) lit. d) din Codul de procedură penală.

Articolul 598
Contestația la executare
(1) Contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri:
d) când se invocă amnistia, prescripția, grațierea sau orice altă cauză de stingere ori de micșorare a pedepsei.

Pot cere amanarea judecatei pentru a se finaliza denuntul ? Sau exista vreo alta varianta ?
Va multumesc .

trandafir2 a scris:

Dispozițiile art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecția martorilor, republicată, nu reprezintă o cauză de micșorare a pedepsei în sensul art. 598 alin. (1) lit. d) din Codul de procedură penală.

Articolul 598
Contestația la executare
(1) Contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri:
d) când se invocă amnistia, prescripția, grațierea sau orice altă cauză de stingere ori de micșorare a pedepsei.

NU se poate raspunde pertinent, fara a se vedea dosarul. O cerere de amanare cu motivul expus de dvs, apreciez ca nu tine. Solutiile de urmat sunt in functie de dosar si de stadiul acestuia. Pot exista solutii, ca sa beneficiati de reducerea pedepsei. Este o discutie larga de facut aici. Oricum, mergeti pe ce va spune avocatul dvs pentru ca stie cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare buna ziua, cum se poate face contestatia la executare ... SofiaIoana221 SofiaIoana221 Contestatie Buna ziua, cum se poate face contestatia la executare pentru a se aplica legea injumatarii pedepsei dups ce detinutul a fost condamnat definitiv? (vezi toată discuția)
Lnselaciune - noul cod - contestatie - eliberare oltul oltul contestatia la executare este admis si in urmatorul caz conform art 461 alin d d) când se invocă amnistia, prescripţia, graţierea sau orice altă cauză ... (vezi toată discuția)
Contestatie admisa dupa intrarea noului cod penal? oltul oltul contestatia la executare este admis si in urmatorul caz conform art 461 alin d d) când se invocă amnistia, prescripţia, graţierea sau orice altă cauză ... (vezi toată discuția)