avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la executare Buna ziua, cum se poate face ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la executare Buna ziua, cum se poate face contestatia la executare ...

Contestatie
Buna ziua, cum se poate face contestatia la executare pentru a se aplica legea injumatarii pedepsei dups ce detinutul a fost condamnat definitiv?
Cel mai recent răspuns: Andreea Stancu , Avocat 14:57, 11 Februarie 2024
Art. 598

Contestaţia la executare

(1) Contestaţia împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri:

a) când s-a pus în executare o hotărâre care nu era definitivă;

b) când executarea este îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare;

c) când se iveşte vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare;

d) când se invocă amnistia, prescripţia, graţierea sau orice altă cauză de stingere ori de micşorare a pedepsei.

(2) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), b) şi d), contestaţia se face, după caz, la instanţa prevăzută la art. 597 alin. (1) sau (6), iar în cazul prevăzut la alin. (1) lit. c), la instanţa care a pronunţat hotărârea ce se execută. În cazul în care nelămurirea priveşte o dispoziţie dintr-o hotărâre pronunţată în apel sau în recurs în casaţie, competenţa revine, după caz, instanţei de apel sau Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestator, pentru fond-contestatie la executare-art 461 cpp geta59 geta59 buna ziua am o intrebare -am primit o citatie de la sectia penal in calitate de contestator , pentru FOND-contestatie la executare-art 461 cpp -poate sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contestatie la decizia de executare a pedepsei cu inchisoarea stochelrodu stochelrodu Va rog frumos sa imi spuneti daca pot sa fac o contestatie la decizia de executare a pedepsei cu inchisoarea desi aceasta a ramas definitativa in 2008 iar pe ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pedepsei rodyk_rody rodyk_rody Buna ziua,as avea o curiozitate in legatura cu prescriptia pedepsei.... In luna ianuarie 2011 am primit 3 ani cu executare,find plecat din tara am acceptat sa ... (vezi toată discuția)