avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate realiza divortul pe cale amiabila?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate realiza divortul pe cale amiabila?

Sunt casatorita de 2,5 ani. relatia a inceput sa scartaie acum 1.5 ani . am remediat neintelegerile atunci dar acum nu mai vreau si nici nu pot. motivele de neintelegere au fost si sunt urmatoarele: s-au ascuns ( omis sa se spuna),mintit anumite lucruri, increderea reciproca in scadere, relatii intime sporadice .
Am ajuns la intelegerea sa ne despartim (sa aduca actele si semnez). Exista insa o problema: casa in care locuim am primit o mostenire de familie ,a fost intabulata pe numele meu de fata inainte de a ne casatori. Am primit o in rosu si toti bani ramasi de la nunta si economiile pe care le am avut le am investit in ea pentru a putea locui in ea.Am discutat acest subiect cu el si a zis ca nu are pretentii pe cladire , insa nu stiu la ce sa ma astept, este foarte influentat de mama sa. Casa se considera bun comun ? Exista vreo sansa sa pierd casa mostenire de la parinti? Va rog sa ma lamuriti. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:55, 14 Ianuarie 2010
Puteti divorta pe cale amiabila,nefiind copii rezultati din casatorie.
Cu privire la bunuri si la impartirea dreptului de creanta,puteti formula o tranzactie,care reprezinta vointa dvs.expresa si face parte integranta din hotarare.
Realizare aceastei intelegeri conform art.271 c.pr.civ.,face ca hotararea sa fie definitiva.
Angajati un avocat care sa va consilieze si sa va sustina cauza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)
Bunuri cumparate inaintea casatoriei. pot sa obtin ceva in caz de divort? Yasminuta29 Yasminuta29 Buna ziua.am fost impreuna cu sotul meu aproape 8 ani dar am stat in concubinaj la inceput,primii 4 ani timp in care am construit o casa,am cumparat o ... (vezi toată discuția)