avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Moștenire datorii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Moștenire datorii asociatie de proprietari

Bună ziua, sunt moștenitorul unui apartament, moștenit după părinți, sa făcut și succesiune și partaj cu frați mei, datoriile la asociatie find de 36000lei,intrebarea mea este sunt obligat sa plătesc întreaga suma?
Specific ca aceasta datorie sa acumulat între anii 2002 și 2022 și mai doream sa știu dacă nu cumva datoria se prescrie.
Eu sunt mostenitor in acte din anul 2021 luna mai.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2022
beta88, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:23, 8 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
normal ca mosteniti si datoriile.....datoria nu se prescrie automat ci la decizia instantei

cei de la asociatie dorm pe ei.....la suma asta era deja vandut ap prin executare silita
Am înțeles și știu ca moștenesc și datoria, intrebarea mea este, nu se prescrie datoria, adică din 36000lei sa pot plăti decât 20000 lei. Asta unde pot afla,trebuie sa chem in instanta eu asociația de proprietari?

hob a scris:

normal ca mosteniti si datoriile.....datoria nu se prescrie automat ci la decizia instantei

cei de la asociatie dorm pe ei.....la suma asta era deja vandut ap prin executare silita

ii puteti chema in instanta.................in functie de avocatul celeilalte parti, s-ar putea sa vi se intoarca "favoarea" si sa platiti mai mult decat diferenta aia de 16000ron, pe avocati

Conform disp in vigoare mostenitorii daca accepta dezbaterea masei succesorale,automat isi asuma responsabilitatea activului cat si a pasivului=datorii
In calitate de mostenotor va revine obligatia sa acoperiti debitul in evidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand tatal nu va mai fi in viata cine va trebui sa plateasca datoriile sale? windy windy O situatie ,pentru care va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti..Persoana in cauza este tatal a 3 copii.In prezent divortat,si cu un venit ... (vezi toată discuția)
Datorie neachitata, datornic decedat busubianca busubianca Buna ziua, Ma confrunt cu o problema personala, socrul meu a achizitionat un telefon mobil cu abonament, acum doi ani, nu a efectuat platile aferente, a ... (vezi toată discuția)
Succesiune alexc88 alexc88 Buna ziua, Bunica mea a murit in decembrie, exista 2 mostenitori mama si fratele mamei. in apartament a ramas fratele mamei, care nu are nici un venit si care ... (vezi toată discuția)