avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Situatie inmatriculare auto mai speciala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Situatie inmatriculare auto mai speciala

Buna ziua, am o problema mai speciala legata de inmatricularea unei masini. In urma cu foarte multi ani bunicul meu a avut o masina veche, mai speciala pe care in cele din urma a fost nevoit sa o vanda. Intr-un mod incredibil am dat de masina pe un site de vanzari. Discutand cu actualul "proprietar" am aflat ca dupa vanzare niciunul dintre proprietarii ulteriori nu a trecut masina pe numele lui iar persoana ce apare in talonul actual este tot bunicul meu. Din pacate acesta a murit acum mult timp. Mi-as dori foarte mult sa recuperez masina si sa o iau eu insa nu stiu cum pot face acest lucru legal. Exista vreo sansa?
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2022
pepperjack, utilizator
Cel mai recent răspuns: pepperjack , utilizator 16:53, 8 Martie 2022
Cumparati-o, ca prim pas.
latka, utilizator
Imi este frica ca o cumpar si dupa aflu ca nu am cum sa o inmatriculez legal si raman cu ea in parcare
Presupun ca mașina se poate moșteni de către cineva din familie, ca în final să ajungă prin cedare, cu act notarial, în posesia dvs..
latka, utilizator
Problema este ca masina a fost practic vanduta legal cu acte, retrasa de la finante doar ca noul proprietar nu a trecut-o numele lui. Bunul nu mai era in posesie bunicului in momentul impartirii mostenirii. Masina a circulat practic totii anii acestia ilegal cu actele pe numele lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism mostenit - drept de folosinta ; documente necesare vladut2003 vladut2003 Buna ziua Va cer ajutorul pentru o consiliere de specialitate in ceea ce priveste urmatoarea speta: In urma bunicului meu decedat acum o jumatate de an, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare a unui autoturism? cristache paula cristache paula buna va rog mult ajutati-ma si pe mine in urmatorea probleme: tatal meu in urma cu 8 ani a vandut o masina unei rude fara sa faca acte,acea ruda a vandut ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)