avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... De 30 de zile astept raspuns privind cererea pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

De 30 de zile astept raspuns privind cererea pentru acordul de instrainare a unui apartament luat cu credit

Buna ziua! Am contractat in 2008 un credit ipotecar in 2008 pentru un apartament (la Alpha Bank) si acum am un cumparator pentru el. Am depus cererea pentru obtinerea acordului de instrainare in Februarie 2008, insa nici in momentul de fata nu am primit acceptul.
Mentionez ca figurez cu 2 rate restante si am o poprire pe cont pe care am specificat ca le voi achita integral in momentul primirii acordului si incasarii banilor de la cumparator.
Am intrebat care este motivul pentru care nu mi s-a dat acordul, dar directoru de sucursala e un intermediar intre mine si departamentul lor juridic si nu imi spune nimic concret. Am rugat-o sa intrebe daca acest acord este conditionat de aceste lati - poprirea si ratele restante, dar mi-a spus ca nu crede.
Exista o lege care sa ma ajute in acest sens? Cum pot face sa urgentez un raspuns. Trebuie sa trimit oficial in atentia departamentului juridic o sesizare? Efectiv nu stiu cum sa mai procedez. Stau de 1 luna de zile si nu se intampla nimic, sunt pe cale sa pied cumparatorul.

Multumesc tare mult!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:14, 10 Martie 2022
Banca nu poate fi obligata sa va accepte înstrainarea imobilului ipotecat. O face numai după calcule din care să rezulte că este în interesul instituției bancare. Are dreptul să evite un posibil viitor prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar BOGCOS BOGCOS am luat un credit ipotecar sa-mi cumpar un apartament. La realizarea contractului as vrea sa o trec si pe prietena mea la proprietari, insa banca nu ma lasa ca ... (vezi toată discuția)
Credite carmenssilva carmenssilva Am contractat un credit de nevoi personale fara ipoteca in 2008. Acum am salariul mult mai mic si am acumulat restante, platesc lunar o jumatate din rata ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea bancii in caz de imposibilitate de plata rata ancutzic@ ancutzic@ BUNA ZIUA! As avea nevoie de niste pareri in urmatoarea situatie. Am un credit ipotecar pe o perioada de 35 de ani in val de 92000chf, la o banca si de ... (vezi toată discuția)