avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

buna ziua

sunt in preaviz si am inaintat conducerii unitatii o cerere pentru plata a 2 salarii compensatorii.

intrebarea mea este in ce baza se platesc aceste salarii compensatorii (stat de plata ...) si care este termenul limita de plata a acestora?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: C.Geta , utilizator 23:44, 14 Ianuarie 2010
Plata salariilor compensatorii se face odata cu plata ultimilor drepturi cuvenite.
daca ultima zi a preavizului este 29.01.2010 atunci ar trebui sa primesc toate drepturile inclusiv tichetele de masa pe luna ianuarie?

Atunci cand se platesc drepturile lunii ianuarie.
Buna.Eu sunt in somaj din 01.12.2009.Am inaintat la conducerea unitatii o cerere pt acordarea salariului compensatoriu,respectiv pt.banii de garantie(la noi se retineau bani de garantie).Raspunsul lor la cererea mea afost negativa.Mi-au dat raspunsul urmator:conf.art 67 din Codul Muncii..........Acest articol nu face decat trimitere la legislatia complementara iar art 78 din CCMUN este un act de reglementare complementar.Am fost la ITM in judetul de care apartin dar ei nu au atributiile necesare pentru a solutiona problema.Dupa 30 de zile am primit raspuns de la ITM ca am dreptul la acel salariu compensatoriu dar firma nu dispune de banii necesari pentru a a mi acorda.Mi-au spus ca cel mai bine ar fi sa ma adresez instantei.Intre timp firma mi-a restituit banii de garantie dar nu si salariul compensatoriu.
Nu stiu ce are de castigat firma daca nu imi acorda acel salar.Are NUMAI de pierdut ,pt ca astazi am fost la tribunal si i-Am dat in judecata.Procesul o sa-l avem la inceputul lunii presupun dupa ce o sa-i trimita o citatie.
Nu credeau ca o sa fiu in stare sa-i dau in judecata(fiind singura de la firma care a facut lucrul acesta desi au disponibilizat mai mult de 60 de persoane).ESTE DREPTUL MEU la acel salar compensatoriu de minim un salar lunar brut si nu o sa-i las sa nu mi-l acorde .
O sa fie foarte greu pt ca sunt singura,nu am nici macar un avocat dar totul o sa fie bine pt ca legea din acest punct de vedere este de partea mea
Nu era mai bine daca imi acordau acel salar compensatoriu,care este destul de putin pt o firma asa de mare decat sa ajungem la tribunal?Eu cred ca da si sunt foarte hotarata.
Iar pt tine mult succes
fiind vorba de concediere colectiva salariile compensatorii se negociaza=D>
ccmun 2007-2010
art. 80 (3)
Pentru situaţia în care se efectuează concedieri colective, părţile vor negocia acordarea de compensaţii băneşti cu respectarea prevederilor legale şi/sau ale contractelor colective de muncă aplicabile. :)
art. 68(2) codul muncii...
va propun sa consultati si un avocat...
onorariul se poate cere ca si cheltuieli de judecata!

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu Elena S Elena S Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu andabej andabej Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie ... (vezi toată discuția)