avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Chiriasi care au plecat fara preaviz si fara sa achite ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Chiriasi care au plecat fara preaviz si fara sa achite cheltuielile.

Buna ziua
Am un apartament care este inchiriat cu contract unei doamne,
La inceputul acestei luni plata chiriei a fost aminata sub diferite pretexte, urmind ca ulterior sa primesc un mesaj in care imi spune ca a plecat si ca a lasat cheile in cutia postala. De atunci nu a mai raspuns la telefon.
As dorii sa stiu ce cai legale am pentru a imi recupera prejudiciul intrucit a lasa facturi destul de consistente neachitate plus anumite obiecte din apartament au fost deteriorate de animalul sau de companie.
Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Daca ati inregistrat contractul de inchiriere la organele fiscale, acest contract constituie titlu executoriu pentru plata chiriei si puteti merge direct la executorul judecatoresc.
Pentru celelalte sume de bani, precum si pentru repararea prejudiciului puteti formula o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ce trebuie sa fac daca am inchiriat apartamentul pe ... ClaudiuMihai73 ClaudiuMihai73 Bunaziua. Ce trebuie sa fac daca am inchiriat apartamentul pe un an de zile iar chiriasul a plecat dupa prima luna . Am gasit cheile apartamentului in cutia ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza sa imi dea adeverinta ca am chiria la zi pentru a putea cumpara apartamentul intrucit s-a schimbat primarul 1yly 1yly Am inchiriat de la Primarie un apartament. Acesta era de nelocuit (fara apa, curent,gaze, geamuri etc) Am facut proces verbal de predare-primire in care am ... (vezi toată discuția)
Apartament inchiriat ccttnn20 ccttnn20 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament inchiriat fara contract de inchiriere. In ziua cand cei de la compania de electricitate au venit sa citeasca contorul ... (vezi toată discuția)