Buna ziua,
Am lucrat la o firma care dupa ce am intrat in concediu prenatal nu mai mi-a dat banii (care dupa care stiu ii recupereaza de la stat); vreau sa-i dau in judecata sa-mi recuperez banii dar am asteptat sa-mi elibereze adeverintele pentru dosarul de indemnizatie. Cand am completat "Cererea si declaratia pe propria raspundere", la punctul II, litera D am vazut ca trebuie sa declar pe propria raspundere ca am beneficiat de indemnizatie de maternitate, ceea ce nu este adevarat.
Intrebarea mea este: daca depun dosarul cu actele acestea (care rezulta ca am beneficiat de indemnizatie de maternitate, ceea ce nu este adevarat), mai pot sa-i dau in judecata pentru ca nu mi-au platit zilele de prenatal si postnatal???
Stiu ca adeverinta e eliberata de catre angajator, dar la dosarul de indemnizatie trebuie sa depun eu o cerere si declaratie pe propria raspundere ca am beneficiat de acest drept, ceea ce nu este adevarat.
A fost o mica divergenta intre noi dupa ce am plecat si vrea sa se razbune ca e sigura ca nu o sa-i dau in judecata (mi s-a spus:"Eu nu am bani sa le iau copiilor mei ce vor, si-ti dau tie???") cu toate ca este dreptul meu, dar a preferat sa si isi insuseasca ea.
Pana la urma trebuie sa-i dau in judecata si pe urma sa depun dosarul??? daca dureaza luni de zile???
Rezolvarea contestatiei la tribunal va dura destul de mult.
NU este o solutie sa asteptati sentinta ptr ca va dura destul.
Pe de alta parte, eu stiu ca adeverinta din care rezulta ca ati beneficiat de concediul postnatal se elibereaza de catre angajator. Pe propria lui raspundere.