Bună dimineața
Dacă printr-un partaj judiciar, fostei mele soții i-a fost repartizată casa iar aceasta a fost obligată prin Hotărâre judecătorească rămasă definitiva la plata unei sulte către mine în valoare de 47221 lei, iar ea, fără ca eu să știu a mers la ANAF unde a depus toată suma, în contul unei datorii pe care eu o datorez ANAF,iar eu nu am primit nimic.
1. E normal ca ANAF să rețină toată suma de 47221 lei ?
2. În condițiile astea eu pot fi scos din casă, fără să primesc nimic ?
Vă mulțumesc
Sulta se da persoanei îndreptățite nu se plătesc eventualele datorii ale creditorului cu aceasta. Trebuia sa va înmâneze sulta prin mandat Postal sau prin virament. Practic, puteți solicita executarea sultei, însă, soția va avea la îndemâna acțiunea in plata nedatorată pentru sumele achitate la ANAF, cu intervenirea subrogatiei. Din casa trebuia sa plecați de la momentul la care a rămas definitiva hotărârea judecătorească.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Cum pot eu proceda acum pentru recuperarea sultei ?
Am fost înștiințat de către ANAF să depun contestație pentru asta. Credeți că voi recupera dacă voi depune contestație ?
Vă mulțumesc
Practic a reusit sa se razbune pe dvs ,solutii cum s a spus in mesajul anterior nu prea aveti..Conteststie cu sanse depuneti la Anaf daca nu datorati sums respectiva,cat timp era datorata nu aveti ce contesta.
Datoria mea către ANAF e într-adevăr mai mare, dar nu e legal să se oprească o treime din suma de 47221 lei, ținând că sunt pensionat pe caz de boala iar pensia mea este de 2360 lei iar jumătate din suma îmi este reținută greșit de către ANAF, eu primind în mână doar 1180 de lei. Cu ce pot trai și unde sa merg ?
www.avocatnet.ro/forum/discu...
v-am zis si ieri ca doar cand e vorba de salariu se poate vorbi de poprire pe 1/3.
nu mai deschideti subiecte noi pe aceeasi tema
Achitare sulta
dodorel62
Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)