avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a mostenit impreuna cu surorile ei un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a mostenit impreuna cu surorile ei un teren de la parinti. ...

Mama mea a mostenit impreuna cu surorile ei un teren de la parinti. Terenul s-a impartit in mod egal intre ele, primele doua lasand drum de acces (4 metri) pentru mama mea care a primit terenul din spate. Atat sentinta civila cat si procesul verbal intocmit de executorul judacatoresc in anul 1974 nu sunt clare in privinta proprietatii acestui drum. Sentinta spune : - sora nr. 1 ia in proprietate 1/3 parte (1660 mp) teren, cu vecinatatile.... la apus - cu drumul de acces lat de 4 m care se lasa in partea de jos a lotului.
- sora nr. 2 ia in proprietate 1/3 parte (1660 mp) teren , reprezentand lotul de la mijloc, cu vecinatatile : rasarit....., miaza-zi - terenul mamei mele, apus - drumul lat de 4 metri care urmeaza a se lasa in partea de jos a terenului si la miaza-noapte....
- sora nr. 3 (mama mea) primeste 1/3 parte (1660 mp), cu vecinii....la miaza-noapte - sora nr. 2.
Acum cand am incercat sa facem cadastrul pentru vanzarea terenului, ne-am lovit de problema proprietatii acestui drum de acces. Primaria refuza sa ne elibereze Anexele 1 si 2 pe care le cere cadastristul. Mentionam ca din 1974 folosim acest drum pentru accesul la gradina si surorile nu ne-au creat niciodata probleme in privinta aceasta. Totusi, cumparatorul vrea clarificarea situatiei. Ce pot face?

Alte discuții în legătură

Problema mostenire teren radumalica radumalica Buna ziua Mama mea si sora ei sunt mostenitoare pe un teren de 1000mp dispus pe lung de la strada, cu deschidere 16.93 m la strada, lungime 46.5 m pe parti ... (vezi toată discuția)
Sfat urgent!!! costelus3 costelus3 In urma cu cateva zile am facut un antecontract in vederea cumpararii unui teren cu o suprafata de 500 metri , ajuns acasa am citit ceva care ma cam pune p ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere ? mist mist Buna Ziua, Am cumparat un imobil aflat in indiviza la inceputul anului 2000 si ilterior s-a procedat la iesirea din indiviziune - constituindu-se 2 loturi ... (vezi toată discuția)