avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Dacă mama era scutită de taxe și impozite era ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Dacă mama era scutită de taxe și impozite era normal sa plătesc și eu la primărie?

Bună ziua mă numesc Apostu Vasile locuiesc în Loc.Buhaiesti com.Vulturesti jud.Vaslui problema e următoarea am locuit din anul 2004 cu familia mea într-o casa de a părinților având doua case în una locuia mama mea iar a doua casa am locuit eu casele fiind pe numele mamei mele și ea este urmaș veteran de război și era scutită de taxe și impozite la primărie și cu toate astea primăria mă obligat și am plătit impozit pe clădiri și terenu casei .întrebarea este ca dacă mama era scutită de taxe și impozite era normal sa plătesc și eu la primărie?
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: eduard77 , utilizator 08:50, 11 Martie 2022
Daca mama dvs. este in viata si este inca proprietar al imobilelor beneficiaza de scutire. Daca a decedat si ati mostenit sau a instrainat imobilul, noul proprietar e obligat la plata impozitului.
Va mulțumesc foarte mult
Dv utilizati termenul "era"respectiv in trecut
Daca mama dv este in viata si este proprietar asupra constructiilor si al terenului atunci nu este temeinic sa achitati taxe si impozite aferente
Sărut mana d-na avocat am fost pe data de 10 03 2022 la primărie și am explicat ca nu trebuia să-mi oprească impozit pe locuință în care locuiesc din anul 2004 pina în anul 2018 deoarece a fost pe numele mamei mele deoarece ea este scutita fiind urmaș veteran de război și prizonierat căci mie mia făcut acte pe casă abia în anul 2018 și nu trebuia sa plătesc în acea perioada adică 2004-2018 impozit și nu mia luat în considerație cele menționate va rog frumos spuneți-ne unde ne mai putea adresa .Cu stima și respect va mulțumesc foarte mult

Vasile Apostu a scris:

Va mulțumesc foarte mult

Mama a decedat? Daca da trebuie să plătiți daca nu si nu a făcut succesiunea nu trebuie să plătiți. Precizați clar situația fiscală

Vasile Apostu a scris:

Bună ziua mă numesc Apostu Vasile locuiesc în Loc.Buhaiesti com.Vulturesti jud.Vaslui problema e următoarea am locuit din anul 2004 cu familia mea într-o casa de a părinților având doua case în una locuia mama mea iar a doua casa am locuit eu casele fiind pe numele mamei mele și ea este urmaș veteran de război și era scutită de taxe și impozite la primărie și cu toate astea primăria mă obligat și am plătit impozit pe clădiri și terenu casei .întrebarea este ca dacă mama era scutită de taxe și impozite era normal sa plătesc și eu la primărie?
Mulțumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe imobil pentru veteran de razboi? alexttt alexttt Am un contract de vanzare cumparare cu intretinere din 2007( asigurarea unui trai decent, linistit.....pe viata.), la semnarea contractului i-am platit o ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)