avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Bună. Aș vrea să cumpăr un teren extravilan ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Bună. Aș vrea să cumpăr un teren extravilan (faneața). Am ...

Bună. Aș vrea să cumpăr un teren extravilan (faneața). Am vorbit cu constructori care fac căsuțe din panouri tip 'Sandwich', pe piloni. Întrebarea mea este ca se poate efectua această demers fără ca terenul să fie considerat intravilan și fără autorizație de construcție?
Mulțumesc anticipat pentru toate răspunsurile.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:40, 11 Martie 2022


RolandEngi a scris:

Bună. Aș vrea să cumpăr un teren extravilan (faneața). Am vorbit cu constructori care fac căsuțe din panouri tip 'Sandwich', pe piloni și mi-au spus că se poate construi fără vreun document. Platformele cu anunțuri de genu sunt pline, toate specifică că "fără documente" . Întrebarea mea este ca se poate efectua această demers fără ca terenul să fie considerat intravilan și fără autorizație de construcție? Legea 50/1991 specifică aspectele care nu necesită autorizație dar scrie că fără modificările terenului și case pentru locuirea permanentă sau deținerea ustensilelor se poate desfășura. Vă rog să mă lămuriți cu privința asta.
Mulțumesc anticipat pentru toate răspunsurile.

la prima intrebare raspunsul este da, iar la a doua, nu. orice imobil cu destinatie locuinta necesita autorizatie de construire.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
adriandimitriu, utilizator
Nu puteți construi nimic în extravilan. Pentru a putea construi (si a primi autorizație de construire de la primăriei), terenului respectiv ii trebuie schimbată categoria de folosință și destinația (trebuie să fie încadrat în intravilan, curți construcții). Iar pentru căsuțele din panouri sau orice alt fel de material, trebuie autorizație de construire și proiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism - teren extravilan nicum nicum Buna ziua! Pot obtine certificat de urbanism pentru constructia unei hale de aproximativ 500 mp, din panouri tip sandwich amplasata pe un teren aflat in ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren Tzutzuricu40 Tzutzuricu40 Buna ziua, Împreuna cu sotul meu intentionam sa cumparam un teren mai mare, aprox. 10000 mp in afara Bucurestiului pentru a ne construi o casa si poate chiar ... (vezi toată discuția)