avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare categorie de folosinta teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare categorie de folosinta teren

Buna ziua,
Împreuna cu sotul meu intentionam sa cumparam un teren mai mare, aprox. 10000 mp in afara Bucurestiului pentru a ne construi o casa si poate chiar o pensiune.
Studiind anunțurile, majoritatea terenurilor cu pret mic sunt terenuri intravilan – categoria fâneață sau chiar terenuri extravilan.
Am dori să știm dacă se poate obține autorizație de construcție pentru construcție cladiri cu destinația de locuit / pensiune. De asemenea, am dori să știm dacă terenul se poate împărți – pe o parte să se poată construi iar altă parte să rămână categoria fâneață unde putem să facem o livadă, grădină, zonă cu foișoare, loc de joacă pentru copii etc. (dacă am face pensiune).
Dacă se poate schimba destinația terenului, unde ar trebui să ne adresăm?
În aceleași anunțuri am observant că unele terenuri sunt în Parcuri Naturale protejate iar vânzătorii scriu că nu sunt restricții de construire. Există legislație în acest sens? De unde sa știm dacă spun adevarul și nu am putea avea surpriza neplăcută că nu putem construi acolo?
Acesta este un model de anunț: ”Particular vand teren intravilan, 17.000 mp in ………………. Cadastru, intabulare, categoria faneata cu pomi, utilitati, energie electrica, .......................... incadrat in aria naturala protejata a Parcului Natural ……………., fara restrictii construire ”
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2021
Tzutzuricu40, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:56, 24 Septembrie 2021
Lasand la o parte restrictiile inerente datorate incadrarii intr-o arie naturala protejata (care intervin indiferent de afirmatiile vanzatorului) , daca pentru terenurile avand categoria de folosinta pasune, faneata, pajiste, etc situate in intravilanul localitatii schimbarea destinatiei este deosebit de dificila, pentru cele situate in extravilan aceasta este aproape imposibila.
studiati OUG 34/2013, in special art 5: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte ! Tpopa Tpopa Bună seara, aş dori informaţii privind obţinerea autorizaţiei de construire locuinţă pe un teren păşune intravilan (intravilan , conforrm noului ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2013 rmirela16 rmirela16 Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)