avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot să-mi vizitez copilul daca nu avem custodie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot să-mi vizitez copilul daca nu avem custodie comuna eu și ...

Pot să-mi vizitez copilul daca nu avem custodie comuna eu și fosta?? Copilul este la ea și nu mă lăsa sal vad și sta la câteva case de mine.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:07, 10 Martie 2022
Trebuie sa solicitati la instanta de judecata sa se stabilească un program de vizita cu posibilitatea sa luați copilul la dvs peste noapte, in weekenduri și vacante.
Contactați un avocat și discutați pe larg situația.

Bună ziua,
În legislația în vigoare nu se mai regăsește terminologia de custodie comună, ci autoritate părintească.

Revenind, pentru a păstra legăturile personale cu copilul și, implicit, pentru a avea un program de vizită cu acesta este nevoie de încuviințarea instanței. Verificați dacă, în cuprinsul hotărârii judecătorești prin care i-a fost atribuit exclusiv mamei exercițiul autorității părintești, se specifică ceva legat de dreptul dvs. de a avea legături personale cu minorul. În caz contrar, va trebui să demarați un proces prin care să solicitați instanței să vă redea exercițiul drepturilor părintești. Până la soluționarea acestei cereri, în funcție de interesul superior al copilului, instanța poate să vă încuviințeze reluarea legăturilor personale cu acesta.


Pot să-mi vizitez copilul

ia vedeti, puteti ?
nu puteti ca ziceti ca mama nu va lasa, deci trebuie sa apelati la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Gh1 Gh1 Buna ziua, Pentru ca in acest moment la noi in legislatie a fost introdusa custodia comuna, ma puteti lamuri si pe mine ce anume inseamna? De asemenea as ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor borfica borfica Dupa proces fiul meu a ramas la fosta concubina cu drept decustodie totala.numai ca deatunci aceasta pleaca de 2 ani cate 6 luni in strainatate si lasa copilul ... (vezi toată discuția)
Divort 2009, rejudecare pentru obtinere autoritate parinteasca comuna merlin12 merlin12 Buna ziua, Fratele meu a divortat in 2009. In urma divortului, fosta sotie a ramas cu copilul (pe atunci legea nu dadea castig de cauza si tatilor) si cu ... (vezi toată discuția)