Proces de contencios administrativ.
Salutare. Intr-un proces de contencios administrativ cu o autoritate locala, in care am calitatea de petent, am solicitat in scris amanarea cauzei pentru ca intre timp am cerut stramutarea cauzei la o instanta superioara, solicitare pentru care am primit termen.
La termenul initial, la care ar fi trebuit sa se judece pe fond cauza, la Tribunal, autoritatea locala (parata) nu s-a prezentat.
Ce sa inteleg din asta: ca a solicitat judecarea in lipsa, sau ca a aflat cumva de cererea mea de stramutare si de cea de amanare si ca cea de amanare urma sa fie aprobata de judecator?
Ca sa existe judecare in lipsa trebuie sa existe cerere expresa scrisa si nu doar o presupunere.
Partile in dosarele civile se pot prezenta sau nu, pot cere sau nu judecarea in lipsa, pot fi sau nu reprezentanti prin avocat ori consilier juridic. Atata timp cat la dosar exista doavada primirii citatiei, dosarul isi continua cursul firesc.
Existenta unei cereri de stramutare nu impune de plano acordarea unui nou termen de judecata.
Multumesc pentru clarificare. Am inteles optiunile partilor.
Ceea ce incerc sa aflu este daca una din parti solicita stramutarea, si amanarea in scris inainte de termen - cealalta parte este informata automat de aceste demersuri de catre instanta? Daca nu, atunci banuiala legitima pe baza careia am solicitat stramutarea s-ar confirma. Cineva din cadrul instantei (institutiei) a transmis acele informatii catre parata (poate ilegal?) astfel incat reprezentantii paratei sa nu se mai prezinte la termen.
Este legal?
mfc1976
Buna ziua,
Sunt parte dintr-un proces civil ref la incredintare minor si restabilire program de vizitare.
Cealalta parte a cerut judecarea in lipsa.
Eu am ... (vezi toată discuția)