Sunt parte dintr-un proces civil ref la incredintare minor si restabilire program de vizitare.
Cealalta parte a cerut judecarea in lipsa.
Eu am cerut instantei de judecata acordarea unui alt termen mentionand ca nu am primit citiatie si informare despre procesul pe rol si in plus plecând din tara la momentul termenului, avand probl pers de rezolvat.
Am informat si Autoritatea tutelara printr-o cerere in care am precizat aceleasi lucruri, pentru ca am primit cu 10 zile inainte de data stabilita judecatii, o notficare de ancheta sociala.
Instanta nu a mentionat in Sedinta tinuta la data respectiva ca exista o Cerere de amanare si nici nu a mentionat înscrisurile primite de la Autoritatea Tutelara care afirma ca a primit o cerere de la mine cf careia sunt plecata din tara si nu am primit nicio citatie in procesul in cauza. Ba mai mult Instanta a continuat demersurile in proces prin judecarea mea in lipsa si lasand cealalta parte sa excplice cauzele si sa ceara administrarea probelor.
M-am trezit acum cateva zile cu un dosar care contine o citatie prin care mi se aduce la cunostinta ca sunt chemata la interogatoriu, cu un set de copii dupa actele depuse la dosar de cealalta parte dar din plic lipseste CErerea de Chemare in judecata depusa de cealalta parte.
Vreau sa stiu daca este legal ce se intampla pentru ca mie mi se anuleaza dreptul la replica si se tine cont de fapt de cererea celeilalte parti de a judeca chiar si in lipsa.
In plus, eu am fost si am facut copie dupa dosar când am revenit in tara si am constatat ca ulterior, la momentul primirii plicului (diferenta de max 10 zile de la acel moment) au aparut si alte înscrisuri la dosar care la momentul fotocopierii dosarului de catre mine NU ExiSTAU.
In CE BAZA LEGALA, Înscrisurile dintr-un dosar sunt luate si apoi iar repuse in dosar>? Cealalta parte mi-a confirmat ca TOATE înscrisurile au fost depuse de ea, la începutul procesului. SI Atunci cum de eu NU le=am vazut la dosar??
Am deja multe suspiciuni legate de derularea lucrurilor in acest dosar.
Vreau sa stiu:
-Daca pot cere schimbarea la alt complet de judecata
-Cum pot cere repunerea in drepturi fiindu-mi anulat din start dreptul la aparea prin actiunea judecatorului de a judeca in lipsa mea si de a ignora cerea depusa si informatiile depuse.
Consultati un av pt a primi lamuriri ,nu aveti motiv pt stramutarea cauzei la o instanta din alta localitate,aceasta ar fi varianta nu exista procedural posibilitatea ca dvs sa solicitati judecarea cauzei de un alt complet,faptul ca dvs erati plecata din tara nu obliga judec sa admita cererea de amanare,puteati fi reprezentata de av,este posibil ca judec sa considere ca procedura de citare a fost indeplinita fata de dvs etc.