avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat, contract de munca la angajator nerezident
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat, contract de munca la angajator nerezident

Buna ziua,

Sunt salariat, cu contract de munca la un angajator nerezident (Austria) cu care am incheiat un acord privind plata contrib sociale si a imp pe venit cf ordin 3706/2017. Am depus la ANAF Decl 020 la inceput , iar lunar (printr-o firma de consultanta platita de angajator pe care am imputernicit-o sa depuna in numele meu ) se depune pe numele meu declaratia 112 cu contributiile sociale. Angajatorul imi vireaza salariul brut inclusiv contrib asiguratorie munca iar eu le virez mai departe la ANAF.
Imi puteti spune va rog daca este ok aceasta procedura pt declararea si plata contributiilor si imp? Nu as vrea sa am probleme cu vechimea la pensie.
Contractul de munca nu s-a inregistrat in Revisal la ITM, este ok?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 10 Martie 2022
Daca angajatorul nu este din tara, c.i.m. nu se inregistreaza in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare filipineza bona centru_cta centru_cta Buna ziua! am angajat cu contract de munca filipineza, bona, eu sunt persoana fizica, am luat parola itm am transmis contractul in revisal, mai departe am ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea un angajat ca persoana fizica ? andreicojo andreicojo buna ziua, Am o casa proprietate personala (a familiei) unde inchiriez in regim hotelier si platesc impozit anual pe acele camere cu formularul 220 totul ok ... (vezi toată discuția)
Revisal - angajator nerezident Larisa1888 Larisa1888 Buna ziua, Am un angajator nerezident care este inregistrat in Romania doar pentru plata contributiilor sociale. Cei doi salariati isi declara impozitul pe ... (vezi toată discuția)