avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e posibila o intrerupere temporara a CIC pina la 2 ani?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e posibila o intrerupere temporara a CIC pina la 2 ani?

Va rog sa-mi raspundeti daca este posibila urmatoarea situatie:
Fiind in concediul pentru ingrijirea copilului meu minor- in virsta de 1 an si o luna- am contractul de munca suspendat de catre societatea la care sint angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Ma intereseaza daca pot semna un contract de munca pe perioada determinata de 6 luni- ca o activitate legal impozabila-(spre exemplu ca un al doilea loc de munca –daca as fi in activitate?) si drept urmare sa pot solicita suspendarea pe aceasta perioada de 6 luni a indemnizatiei in valoare de 800RON pe care o primesc in prezent, urmind ca la incheierea acestui contract sa pot reveni la aceasta suma.
De asemeni as fi foarte interesata de raspunsul dumneavoastra in situatia in care in aceasta perioada de 6 luni s-ar trece la noile reglementari (vezi OUG nr. 44/2006, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului şi a Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, publicata in MO nr. 545 din data de 23.06.2006) si cum s-ar prezenta situatia mea financiara in acel moment (adica voi ramine=pina la implinirea de catre copilul meu a virstei de 2 ani- doar cu stimulentul de 100RON ca urmare a unei intoarceri in cimpul muncii sau voi putea reveni la plata indemnizatiei de 800 RON?)
Am speranta unui raspuns cit mai urgent posibil,
Dariana T

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata tiritel tiritel Buna ziua. As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ma pot pensiona anticipat in urmatoarea situatie.Am o vechime in cimpul munci de 37 ani inclusiv stagiul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca 1968dana 1968dana Vă rog să-mi spuneţi dacă concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada aprilie1990- aprilie 1991 precum si octombrie 1992 - octombrie 1993 ... (vezi toată discuția)
Revenirea din concediu pentru creºtere copilului în vârstã de pânã la 2 ani. chrisbia30 chrisbia30 Bună ziua, Am tot căutat pe internet despre problema care o voi expune mai jos dar am găsit ceva vag sau păreri contradictorii. Un salariat a intrat în ... (vezi toată discuția)