avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare garsoniera din 2 surse de bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare garsoniera din 2 surse de bani

Buna ziua, as dori sa cumpăr o mica garsoniera dar pentru ca imi lipsește jumătate din suma fiica mea ( care este ccăsătorită )dorește sa ma ajute. Ea are un mic depozit constituit dinaintea căsătoriei, deci după cate stiu sunt doar banii ei. Cum ar trebui sa procedez ? Totuși doresc ca garsoniera sa fie pe numele meu.
Va mulțumesc
inteleg ca vi-i ofera cu buna credinta, dar ar trebui facut un act, dvs ii luati cu imprumut ? daca va avea nevoie de ei pt ceva si vi-i cere?
Cum v-ati inteles in privinta lor, a banilor ?

Josephine2016 a scris:

Cum adică fata rămâne fara bani ? Ea mi-i oferă de buna credință. Nu inteleg

Mulțumesc gi-jane2 pentru invitația la precautie. In privința banilor ne am înțeles pur si simplu fiind unica mea fiica sa mi-i transfere pe cont si sa scrie la detalii bancare cuvântul DONATIE ca sa nu mai plateasca taxe notariale. Am înțeles ca eu nu risc nimic dar ea ce risca in cazul unui divorț fiind un depozit dinaintea căsătoriei ? Nu e nimic ilegal, cred.
dar ea ce risca in cazul unui divorț fiind un depozit dinaintea căsătoriei ?

nimic
Vi se pare corect sa va ofere pur si simplu o suma destul de mare (10000 de euro), in virtutea faptului ca este fiica dumneavoastra si avand pretentia sa nu ii returnati in caz ca ar avea nevoie de ei in viitor? Asta cereti dumneavoastra, defapt. Viata este destul de grea in ziua de astazi si sunt cazuri in care parintii s-au debarasat cu usurinta de propriii copii, in momentul in care nu au mai putut obtine anumite avantaje de pe urma lor. Eu sunt chiar unul dintre acele cazuri. Eu nu v-as da cei 10000 de euro fara sa intocmesc un act de imprumut inainte. De ce sa va dau niste bani de care poate as avea nevoie in viitor si pe care stiu sigur ca nu ii voi mai primi ianpoi, doar pentru ca .. ati fi mama mea???

Josephine2016 a scris:

Cum adică fata rămâne fara bani ? Ea mi-i oferă de buna credință. Nu inteleg

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc să acord fiicei mele (casatorite) o sumă de bani (din ... adisor0812 adisor0812 Doresc să acord fiicei mele (casatorite) o sumă de bani (din vânzarea unei garsoniere) pentru achiziționarea unui apartament. Ce act ar trebui să fac ... (vezi toată discuția)
Donatie valy2008 valy2008 In urma cu cateva luni,din cauza mai multor neintelegeri ,sotia mea a hotarat sa divorteze de mine. vazand ca nu se schimba mai nimic in tot acest timp am fost ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)