avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... discriminarea angajatei gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

discriminarea angajatei gravide

firma la care lucrez a hatarat sa bage o parte din personal in somaj tehnic prin rotatie un anumit numar de zile.pana la urma eu am avut 12 zile din luna oct,toata luna nov si dec.din ianuarie si-a suspendat activitatea timp de o luna(pana pe 10 febr).in acest timp ni s-au dat zilele de concediu ce ne-au mai ramas,urmand a se da recuperari pana la reluarea activitatii.
in timpul somajului tehnic noi am muncit la program normal altfel riscam sa plecam in somaj.eu de sarbatorile de iarna am refuzat sa ma mai duc,drept urmare nu mi se mai dau recuperari(pt ca am fost in somaj tehnic)si mi s-a zis sa completez cu concediu fara plata.
eu sunt insarcinata in 3 luni si concediu fara plata ar duce la pierderea indemnizatiei.
ce pot sa fac?
multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
ContSters121436, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:03, 14 Ianuarie 2010
Potrivit Constitutiei Romaniei nimeni nu poate fi discriminat pe criteri de etnie, religie, stare de sanatate, apartenenta pulitica... Ceea ce sustineti ca sunteti discriminata datorita stari de sanatate este un lucru grav iar angajatorul poate atrage raspunderea penala a faptuitorului. Romania are o lege care sanctioneaza discriminarea, Legea nr. 48, adoptata in anul 2002, iar Consiliul National de Combatere a Discriminarii functioneaza din anul 2003.

p.s. nu mi se dau recuperari pt ca nu am vrut sa ma duc la munca la program normal adica de 8 ore in timpul somajului tehnic
Faceti o sesizare la ITM pentru ca nu este normal si legal ce vi se intampla!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate puff_real puff_real Buna ziua! Sunt angajata de 2 ani la o firma ca si operator calculator cu 6ore/zi deoarece asa am putut initial sa lucrez si ulterior nu s-a mai putut schimba ... (vezi toată discuția)
Legislatie in ceea ce priveste intrebarile la un interviu matkat07 matkat07 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu. Am cautat, dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Sunt de credinta neoprotestanta si din aceasta cauza sufar si am suferit de discriminare continua din partea fostului sot, a familiei lui si a ... (vezi toată discuția)