avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termen de prescriptie dauna in urma unui accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termen de prescriptie dauna in urma unui accident auto

Buna ziua,

În ce termen se prescrie dauna unui accident auto?
Se considera data accidentului sau data deschiderii dosarului de dauna?
Prescrierea are loc doar în corelatatie cu durata în timp?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 16:16, 12 Martie 2022
Va referiti la dosar de dauna auto?
Da, dosar de dauna auto.
Data în care aveți cunoștință cine răspunde și plătește paguba.
Termenul de prescripție fiind de 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
Laszlo Bicsak, Alte profesii
Multumesc pentru raspuns.
Cum intervine starea de urgenta si starea de alerta in extensia termenului de prescriptie?
Nicicum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În ianuarie 2021 am provocat un accident auto ușor, ... Florel 2000 Florel 2000 Bună ziua! În ianuarie 2021 am provocat un accident auto ușor, fiind sub influienta bauturilor alcoolice, soldat doar cu pagube materiale. I am dat ... (vezi toată discuția)
Accident auto - pv emis de politie anulat de instanta ( cum se stabileste culpa ?) ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua, In urma unui accident auto in care au fost implicate doua autoturisme s-a intocmit de catre politie PV in care se specifica trecerea ... (vezi toată discuția)
Probleme in lichidarea dosarului de dauna Cristina I. Cristina I. Buna dimineata. Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul aspect: Avem deschis un dosar de dauna la un anumit asigurator (noi fiind service-ul auto), ... (vezi toată discuția)