Bună seara. Va rog frumos să-mi iertați îndrăzneala de a va deranja. Sunt intr-o situație destul de delicata și as avea nevoie de un sfat dacă se poate.
Va relatez următoarea situație.
M-am căsătorit în 2007 cu un bărbat care a mai fost căsătorit și avea un minor în custodie.Am locuit în imobilul lui pe care îl cumpărase cu prima lui soție . Ne-am mutat în acel imobil în 2006 și ne-am apucat de renovări deoarece era dezastru, existând inclusiv datorii la utilități (dinaintea casatoriei cu mine)pe care le-am achitat în timpul căsniciei noastre. Fostul sot nu a vrut niciodată sa inițieze procesul de partaj cu prima soție, astfel ca eu am avut doar mutația pe respectiva adresă. Practic doar am muncit și investit. Menționez faptul ca sunt angajat al unei companii de stat ,dinaintea căsătoriei, având un salariu destul de bun.
În 2010 s-a născut fiica mea,iar în 2020 am divortat de comun acord, la notar. E adevărat faptul ca în momentul când am plecat din respectivul apartament am luat un pat,un TV, un frigider și un expresor de cafea. Specific ca din fiecare aveam câte două.
Pentru faptul ca am intentat proces pentru pensie alimentara, fostul sot ma amenință că îmi va deschide proces pentru furt ,pe motiv ca după 17 ani de munca am îndrăznit sa iau câteva lucruri.
În calitate de expert, dumneavoastră considerați ca este posibil asa ceva?
Va mulțumesc anticipat
Cu respect,Alina
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e posibil. Trebuia sa faca plangere în termen de 3 luni de cand a descoperit ca lipsesc .
Dvs aveti termen de 3 ani de cand ati plecat din casa sa cereti sa se constate ca aveti un drept de creanta pt investitiile facute in casa. Sigur ca trebuie dovedite. Cereti si partajul bunurilor comune. Sa vi se atribuie dvs ce ati luat deja si lui restul si sa va dea sulta.
Pt pensie, banuiesc ca o aveati stabilita deja, trebuia sa apelati la executor.
Mulțumesc frumos pentru timpul și răspunsul acordat.
Pentru pensie s-a stabilit într-adevăr o suma raportata la venitul lui din România.,el fiind pensionar de la mina și lucrând în UK
În actul de la notar a declarat ca are contractul de munca suspendat pana la 1 septembrie 2021,noi divortand în 3 august 2021
Este de fapt o minciuna pentru ca noi aveam un e-mail comun pe care el primea tot felul de înștiințări de la locul de munca de acolo
Fiica mea are probleme oculare. Suntem luați în evidenta la Cluj unde momentan este pe lista de așteptare pentru un tratament de dezamblioplizare destul de costisitor.
Pe lângă asta, fata are nevoie de tratament stomatologic , montandu-i inclusiv aparat dentar în data de 9 februarie 2022.
El refuza categoric sa suporte o parte din aceste tratamente pe motiv ca plătește pensie alimentara ,iar mi îmi este foarte greu sa suport absolut toate cheltuielile.
Menționez ca pensia lui în tara este de 6200 lei ,iar în UK are un venit de 1700 lire,la care se adaugă orele suplimentare,iar cuvântului pensiei e de 1500 lei
Va doresc o zi minunata.
Cu stima ,
Alina
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
pensia ati stabilit-o ;la 1500 de lei?
in instanta trebuie sa dovediti ca are venit mai mare , ca dvs v-ati inteles la 1500 doar pt ca a declarat ca nu are si alt venit, ca au crescut che;tuielile cu copilul, are nevoi speciale si ca nu contribuie de bunavoie.
aveti nevoie de avocat.
in ce priveste plangerea lui, nu va faceti griji