avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am doi copii nascuti in afara casatoriei, tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am doi copii nascuti in afara casatoriei, tatal biologic nu ...

Am doing copii nascuti in a fara casatoriei tatal biologic nu are pretentii Sai poarte numele iar tatal din certificat adica sot in acte este decedat eu vreau sa fac pasapoarte la copii certificate am pot face pasapoarte si Tagada mai tirziu?multumesc
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
dariaioana1974@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:21, 13 Martie 2022
A murit am scos certificat de deces copii au 12 si 13 ani nu sa intimplat nimic acum am transcris certificatele spaniole in romaneste cind leam scos a scris pe ele ca sunt valabile doi ani daca nu fac tagada.a murit in 2008

gi-jane2 a scris:

doamna, sa recapitulam... erati casatorita si ati facut 2 copii cu alt barbat in timp ce erati casatorita. apoi ce s-a intamplat ? cand a murit sotul?

Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
dariaioana1974@gmail.com, utilizator
Doamna, daca sotul a murit in 2008 si copiii sunt conceputi dupa aceasta data, cum de il au in certificat ca tata?
Unde scrie pe certificat ca e valabil 2 ani?
Ma rog, faceti-le pasaport.
Din ce am înțeles, copiii sunt născuți în Spania. Unul în anul 2009, unul în anul 2010.
Tatăl biologic este alt bărbat, care figurează ca tata în certificatele de naștere spaniole.

Soțul dvs e decedat din 2008.
Ați transcris certificatele de naștere în România, unde potrivit legii romane, copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tata pe soțul mamei.
Aici, doamnele de la starea civila, au fost cu mintea pe bigudiuri și nu au percutat ca soțul decedat nu are cum sa fie tatăl copiilor dvs. (Art.412 Cod civil :" Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi.")
Nu știu luna nașterii copiilor, dar dacă la cel din 2009 ar mai exista vreo șansă ca soțul sa fie tatăl, la cel născut în 2010, cu siguranță nu e.
Deci greșeala a pornit de la eliberarea certificatelor de naștere. De aceea, pe certificate exista mențiunea valabilității.
Corect era sa fie linie în dreptul tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)