avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, unde si cand se legalizeaza hotararea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, unde si cand se legalizeaza hotararea de divort si ...

Buna ziua, unde si cand se legalizeaza hotararea de divort si cea de partaj? De ce trebuie legalizate?
Banuiesc ca dupa ce raman definitive si irevocabile, cand s-au epuizat toate caile de atac, nu?
Se poate merge cu ele la orice notar, care este procedura? Sau trebuie facuta ceva cerere la instanta emitenta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alex201888 , utilizator 10:41, 13 Martie 2022
hotararea se legalizeaza doar in instanta, la judecatoria unde v-ati judecat
Trebuie platita o taxa de timbru banuiesc, nu?
Se poate ocupa avocatul?
da, se poate ocupa avocat sau imputerniciti o alta persoana, asta daca nu va puteti duce personal, sau se poate si prin posta.
taxa de timbru e de 5 lei.
[ link extern ]
Va multumesc frumos pentru promptitudine!

gi-jane2 a scris:

da, se poate ocupa avocat sau imputerniciti o alta persoana, asta daca nu va puteti duce personal, sau se poate si prin posta.
taxa de timbru e de 5 lei.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare divort anescumaria anescumaria Buna ziua, Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru ca hotararea de divort sa devina definitiva si irevocabila? as vrea sa ies cu fetita mea din ... (vezi toată discuția)
Apostila pe hotararea de divort beatlen beatlen Bunaseara, sunt nelamurita in legatura cu apostilarea hotararii de divort. Am obtinut hotararea de divort definitiva si irevocabila la judecatoria sectorului 6 ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort droni droni Buna ziua Mama mea are o sentinta de divort din 2004. Este plecata din tara, iar acum cand a dorit sa-si modifice actele la ambasada i s-a spus ca nu poate ... (vezi toată discuția)