am o nelamurire: se specifica undeva in codul fiscal ca un aviz emis la sfarsitul anului (in speta 29.12.2009) trebuie facturat obigatoriu pana la sfarsitul anului 2009?
Factura a fost emisa in 04.01.2010 iar clientul mi-o refuza. Nu stiu cum sa procedez.#-o
Art 155
"(1) Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) si (2), trebuie sa emita o factura catre fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa."
Art 134.1
"(1) Faptul generator intervine la data livrarii bunurilor sau la data prestarii serviciilor, cu exceptiile prevazute in prezentul capitol."
Rezulta ca o factura trebuie emisa pina in 15 a lunii urmatoare faptului generator, care in cazul dvoastra este data livrarii bunurilor care trebuie sa coincida cu data emiterii avizului de insotire a marfii. Cititi si exceptiile de la art 134.1 pentru a verifica daca nu va incadrati intr-una din acele situatii.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.