avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme furnizor de ultima instanta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme furnizor de ultima instanta

Salutare.
In data de 26 Noiembrie am primit o notificare de la Engie, cum ca Restart Energy a renuntat la noi ca si client ( gaz ). Daca nu dorim sa ramanem cu Engie, am primit 7 zile sa ne gasim alt furnizor.
Tariful la Engie pentru clientii abandonati a fost la data respectiva un batjocoritor 0.64 lei/kwh .
Am refuzat contractarea prin email ( prin site-ul Engie nu se putea findca formularul cerea cod client Engie ).
Am semnat un contract nou cu Eon, pe care l-am primit in data de 07.12.
In data de de 18.01.2022 am primit o factura de la Engie cu perioada de facturare 25.11 - 30.11 2021 la un tarif exorbitant de 0.7233 lei/kwh, tarif mai mare chiar decat tariful aratat pe site-ul Engie la momentul primirii emailului din 26.11.
Tarifele apareau pe pagina HTTPS://WWW.ENGIE.RO/WP-CONTENT/UPLOADS/2021/11/PREȚURILE-FINALE-FUI-GAZE-NATURALE-PENTRU-FIECARE-OPERATOR-DE-DISTRIBUȚIE-OCTOMBRIE-1.PDF. Factura a fost platita pentru evitarea deconectarii de la retea. La doua zile, am primit o factura noua care includea perioada 19.11 - 26.12 la un tarif total de 2369.83 Ron. Tarif dupa regularizare: 714 Ron.

Cum este posibil ca ANRE sa ma oblige sa platesc facturi catre o societate comerciala cu care nu am nici un contract?
Adica daca Engie veneau cu 3 lei/kwh eram oblicat sa platesc factura?

Pare o hotie pe fata cu acte in regula, protejata de institutiile statului care trebuie sa ne apare.

Am semnalat problema catre ANRE care s-au spalat pe maini- Au trimis o notificare catre ANRE si au cerut punctul lor de vedere,

Engie au revenit si au comentat ca conform Ord. 173/2021 Regulamentul privind furnizarea de ultima instanţa a gazelor naturale suntem buni de plata.

Are cineva idee ce se poate face?
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2022
element94, utilizator
Cel mai recent răspuns: porsche911 , utilizator 22:39, 7 Decembrie 2023
Nu stie nimeni ce se poate face?
Nu are nimeni nici o idee? Cat de legala este treaba asta? Chiar nu stie nimeni?
Si eu sint cam in aceeasi situatie. Nu am platit la timp factura la eon de 136 lei ca am ost plecat in strainatate si m-am trezit ca sunt preluat de FUI. Eu nu am consum pe contor de azi vara. In plus unt deconectat si contract reziliat din oficiu. Nu stiu ce va urma insa daca merg maine si achit suma 136 lei plus reconectarea, ar trebui sa fie OK . Daca nu, tot zero o sa ramana consumul la mine pt ca locuiesc afara asa ca nu ma poate obliga nimeni la plata ! sau ?????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca am un contract de gaze naturale, persoana juridica, ... Alysa Alina Alysa Alina Buna ziua! Daca am un contract de gaze naturale, persoana juridica, încheiat în 2018 în derulare cu ENGIE în care prețul cel mai mare calculat la ... (vezi toată discuția)
Cine mă poate ajuta în privința: cum a înșelat electric ... Ovidiu @manChi TV Ovidiu @manChi TV Cine mă poate ajuta în privința: Cum a înșelat Electric & Gas Power Trade SRL Satu Mare mii de clienți? Estimări mult în plus sau în minus deși ... (vezi toată discuția)
Anul trecut mi-am cumparat o casa langa bucuresti unde m-am mutat ... roxy_music roxy_music Anul trecut mi-am cumparat o casa langa Bucuresti unde m-am mutat in decembrie, deoarece abia atunci am avut gaze si am putut pune in functiune centrala. Luna ... (vezi toată discuția)