avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am moștenit de la părinți un teren.Suntem patru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am moștenit de la părinți un teren.Suntem patru moștenitori.Am ...

Am moștenit de la părinți un teren.Suntem patru moștenitori.Am făcut succesiunea și și ni s - a atribuit cota parte din teren, acesta rămânând in devălmășie.Eu doresc sa ii donez partea mea de teren uneia dintre surori astfel încât ea sa aibă 2 părți din teren, ceilalți doi mostenitori urmând sa - și păstreze cotele lor.( regimul terenului rămânând deocamdată in devălmășie)
Cum ar trebuii sa procedez?
Sa fac un act de donație la notar?
Mulțumesc mult!

Cel mai recent răspuns: gabi dobrescu , utilizator 16:57, 12 Martie 2022
E in indiviziune, nu in devalmasie.
Da, ii puteti dona cota dvs la notar daca il dati gratis sau puteti face partaj cu sora la notar, daca va da bani pt cota dvs.
Mulțumesc mult!
Cu mențiunea ca:
- la partaj, trebuie sa participati toți 4. Discutați cu ceilalți frati, dacă sunt de acord cu acesta impartire.
- dacă ii donați surorii cota dvs, va fi bun propriu
- dacă ii vindeți cota dvs, iar sora e căsătorită, cota vândută va fi bun comun cu soțul. Deci va apărea și cumnatul în ecuație.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2022
raluk0207, utilizator
Mulțumesc!Il donez .
Da, vreau sa ii donez , sa - i dau gratis cota mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ma numesc tudor si va transmit urmatoarea speta cu ... mikaelamika mikaelamika Buna ziua ma numesc Tudor si va transmit urmatoarea speta cu privire la catrva lamuriri pe care mile-ati putea oferi cu privire la donatie cota parte: mama in ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliana74 iuliana74 Buna ziua , am urmatoarea situatie , mama mea a decedat in 2010, in urma ei am dezbatut succesiunea pentru 10 ha de teren agricol, tata a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Moștenire casa părintească Danaioana Danaioana Bună ziua, In situația în care 4 frați sunt moștenitorii unei case la țară unde de 16 ani nu locuiește nimeni. (succesiunea s-a făcut, fiecare are ... (vezi toată discuția)