avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... deduceri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

deduceri

Doresc niste clarificari referitoare la deduceri pt. o intreprindere familiala :
- deducerea cheltuielilor cu intretinerea , telefon , etc ,. Intreprinderea fam . are sediu in apartamentul in care locuim , pt. care am facut contract de comodat . Exista un procent in care se de duc cheltuielile sau integral ?
-daca se achizitioneaza mijloace fixe , care este regimul lor ? Cum se procedeaza cu amotizarea ? se tine cont de ea ? cum ?
-cum pot deduce cheltuieli privind toner , alte consumabile care le folosesc pentru intr. familiala , dar xeroxul si alte dotari ( camera filmat, etc )care folosesc aceste consumabile sint personale , nu sint achizitionate pe firma .Trebuie facut un contract de inchiriere , act donatie , sau pur si simplu nu se pot deduce ?
-declaratiile fiscale pentru intr. familiala trebuie vizata de un consultatnt fiscal ?
-produsele pentru promovare, pina la ce limita se deduc ? (este vorba de o firma de promovare produse pt. sanatate si frumusete )
Cel mai recent răspuns: Birou Consiliere Relatii de Munca , Consultant resurse umane 11:56, 16 Ianuarie 2010
Cheltuielile cu intretinerea sunt deductibile proportional cu suprafata utilizata de IF
Mijloacele fixe se amortizeaza
Declaratiile nu trebuiesc vizate de un consultant fiscal, insa este necesar sa fie corect intocmite.
Produsele de promovare pot fi deductibile
Ma puteti contacta, va pot oferi cele mai bune solutii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere preluare praxis ContSters73136 ContSters73136 Va rog sa-mi comunicati cum pot deduce cumpararea praxisului de medicina de familie (lista de capitatie si patrimoniul de afectatiune profesionala)? La data ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar pfa gina.lucia gina.lucia Buna ziua, Am niste neclaritati referitoare la LEASINGUL FINANCIAR. Presupunem urmatoarele date : Un PFA achizitioneaza un utilaj in leasing financiar. ... (vezi toată discuția)
Completare rjip intreprindere individuala MoraruAnca MoraruAnca Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva? Am o intreprindere individuala, activitate machior. 1- Produsele care le cumpar le ... (vezi toată discuția)