avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului - scutire de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului - scutire de impozit

Buna ziua,

Am si eu o intrebare in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului daca puteti sa ma ajutati.

Eu sunt angajata de 2 ani si 3 luni, fara intrerupere.

Am inteles ca indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza in functie de "venituri profesionale supuse impozitului pe venit".

Marea mea intrebare si nelamurire este aceasta: Eu sunt scutita de plata impozitului pe venit, deoarece lucrez in domeniul IT ca absolventa a unei facultati cu profil informatic si beneficiez de aceasta scutire in urma art. 56 alin. (4) lit. l) din Legea nr. 571/2003 .

Pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului daca nu am platit impozit in perioada de 12 luni anterioara nasterii?

Sper ca ma puteti ajuta. Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: geo240585 , utilizator 15:35, 14 Ianuarie 2010
Buna ziua,

desigur ca veti beneficia. Contributia la sanatate a-ti platit-o, chiar daca a-ti fost scutita de impozit.
Va multumesc frumos. Asa mi se parea si mie normal, dar exprimarea de acolo : "venituri profesionale supuse impozitului pe venit" mi-a dat de gandit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Corina888 Corina888 Buna ziua am si eu o nelamurire si anume: Am nevoie de niste sfaturi clare, nu stiu unde sa ma adresez cu o mica problema mai exact: In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil timeea 80 timeea 80 Buna ziua! Va adresez o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere copil. Lucrez la o firma de 9 luni si vreau sa stiu daca beneficiez de aceasta ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la concediu pentru ingrijirea copilului???? irinaadi irinaadi In februarie 2008 mi-am schimbat locul de munca, cu o luna intrerupere(respectiv ianuarie 2008). Tot in 2008 am nascut si nu stiu daca in cazul in care exista ... (vezi toată discuția)