avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am si eu o problema cu vecinul meu . In ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am si eu o problema cu vecinul meu . In 2015 a facut ...

Buna ziua, am si eu o problema cu vecinul meu .
In 2015 a facut masuratoare topografica pentru a isi trece tot pamantul in acte ( iesirea din indiviziune si punere in poseseie ) avea mai multa suprafata in realitate decat in acte.
Eu am 758mp in acte dar in realitate am 3000, acum vreau si eu sa trec toata suprafata in acte .
Am deschis proces pentru uzucapiune pentru restul suprafetei ( detin acest teren si i-l folosesc de 20 ani ) nu sunt mostenitori.
In 2015 am senmat procesul verbal de vecinatate Al VECINULUI cu buna credinta ca el a masurat corect si la hotar bine delimitat prin gard.
Acum am facut si eu masuratoare si terenul( masuratorile ) se suprapune.
Ce articol de lege pot invoca la judecatorie in aceasta speta , suprapunererea este mai mare de 2% si el ai si mutat o parte din gardul despartitor , am chemat politia si astept raspuns din partea lor pt tulburare de posesie . Mentionez ca am deschis proces impotiva lui dar imi cere sa " indic temeiul de drep al cereri i" nu am avocat din cauza ca vecinul prin cunostinte a ajuns la avocatul meu si a trebuit sa deschid acctiune in instanta singur .
Imi trebuie o lege pe care sa ma pot baza in instanta
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2022
Stefyeu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Stefyeu , utilizator 13:48, 14 Martie 2022
Buna ziua,

Speta dumneavoastra este complexa din multe puncte de vedere deoarece este o succesiune de demersuri juridice care au avut loc pentru intrarea in posesia terenului, incepand cu anul 2015, unde prezinta relevanta modalitatea de iesire din indiviziune (cale amiabila/judecatoreasca) si ce s-a atribuit efectiv, continuand cu procesul de uzucapiune. Toate aceste demersuri trebuie verificate pentru a nu se putea opune o autoritate/putere de lucru judecat. Actiunea din prezent trebuie analizata prin raportare la litigiul de uzucapiune, dar pare a fi o revendicare/granituire.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
Eu am dovada filmata ca acolo a fost hotarul dar acum imi trebuie un articol de lege ca sa pot merge mai departe cu trimiterea in judecata a vecinului care a masurat peste gard( hotar) .
Va rog , imi trebuie o lege pe care sa o pot da judecatorii si sa am o speranta ca am castig de cauza

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Speta dumneavoastra este complexa din multe puncte de vedere deoarece este o succesiune de demersuri juridice care au avut loc pentru intrarea in posesia terenului, incepand cu anul 2015, unde prezinta relevanta modalitatea de iesire din indiviziune (cale amiabila/judecatoreasca) si ce s-a atribuit efectiv, continuand cu procesul de uzucapiune. Toate aceste demersuri trebuie verificate pentru a nu se putea opune o autoritate/putere de lucru judecat. Actiunea din prezent trebuie analizata prin raportare la litigiul de uzucapiune, dar pare a fi o revendicare/granituire.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este tulburare de posesie ? sila sila am in titlul de proprietate trecuta o suprafata pe care am construit o casa. Am construit gardul pe linia demarcata de primarie cu plugul din 1994. Acum ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune veronyka48 veronyka48 Buna dimineata!Sotul meu are o hotarare definitiva de iesire din indiviziune inca din anul 1990,atat a bunurilor mobile cat si imobile,mostenirea fiind de pe ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)