avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... In cazul unei subrogatii legale. Un contract de credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

In cazul unei subrogatii legale. Un contract de credit platit ...

In cazul unei subrogatii legale. Un contract de credit platit integral de co-debitor, care s-a substituit in drepturile bancii (creditorul initial), cum trebuie achitate ratele in continuare de catre celalalt codebitor( respectiv titularul de credit initial la banca)? Se urmeaza acelasi scadentar de plata, se modifica rata?? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Conform legislatiei bancare codebitorul este obligat principal in contractul de credit si raspunde exact ca si debitorul principal. Faptul ca dumneavoastra ati achitat datoria nu da nastere unei subrogatii legale, eventual, unei actiuni in raspundere civila delictuala fata de debitorul principal, in masura in care si acesta a beneficiat de credit sau a beneficiat in mod exclusiv, fara a fi aplicabil scadentarul de plata, ratele, conditiile din contractul de credit incheiat.

O zi buna.
Cu stima,
av.Jasmine Oancea
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Cu respectul cuvenit! Tin sa va contrazic.:) Am lecturat mult.....iar din cate am aflat „Subrogatia legala” in NCC are efect prin lege. Asadar.....
Intrebarea era...in speta de fata......cum se achita ratele?
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand sa cititi si legislatie bancara. Nu va puteti subroga in drepturile bancii fiindca nu sunteti institutie autorizata bancara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)
Act notarial la credit Dragos1989 Dragos1989 Buna ziua! Vreau sa fac un credit la banca, dar din cauza salariului mic din acte nu pot obtine acest imprumut. De aceea unchiul meu este dispus sa ma ajute, ... (vezi toată discuția)
Contract credit nevoi personale cu ipoteca Mayabell Mayabell Obligatiile codebitorului din cadrul unui contract de credit In cazul in care creditul de nevoi personale cu ipoteca are si un codebitor - bunul ipotecat ... (vezi toată discuția)