avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune online

Buna ziua..In urma postarii unui anunt de vanzare a unui obiect de imbracaminte in valoare de aproximativ 500€, am fost contactat de catre un individ care a falsificat plata prin transfer bancar. Mai intai am asteptat sa vad dovada platii , apoi am trimis coletul fara ramburs. Dupa 2 zile vazand ca nu mai intra banii, am realizat defapt ce s-a intamplat. Intrebarea mea este .. daca depun plangere , la care pot adauga un dosar cu screen shot-uri din conversatiile cu el , se poate rezolva ceva ? Nu tin neaparat sa imi recuperez nimic inapoi, dar macar sa fie pedepsit si sa nu mai pateasca si altii. Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2022
alexve07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 00:02, 15 Martie 2022
Buna seara!

Puteti face o plangere penala pentru infractiunea de inselaciune, la care sa atasati si acele screenshot-uri din conversatii, dovada platii transmise de el si un extras de cont al dvs.
Multumesc frumos de raspuns. Intreband mai multi , majoritatea au spus ca va dura foarte ca sa fie rezolvata problema...datorita sistemului.


Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Asa este, din pacate.
Poate dura de la cateva luni, pana la un an-doi.
Depinde foarte mult de cum se misca organele de urmarire penala.




Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inselat la o cumparare online Stefan91 Stefan91 acum 2 saptamani am gasit un anunt pe [editat].ro cu un telefon care area pretul 800 lei. am discutat cu cel care vinde telefonul si am convenit sa imi trimita ... (vezi toată discuția)
Teapa pe olx Razvi42 Razvi42 Salut. Mi am cumparat un \"telefon\" de pe olx . toate bune si frumoase pana cand a ajuns coletul . trebuia sa primesc un s2 dar in colet era un telefon antic ... (vezi toată discuția)
Am fost tepuit/inselat ! uydywo uydywo Buna ziua ! Sunt victima unu tepar de pe okazii.ro . Persoana de pe okazii trebuia sa-mi trimita 2 componente de calculator prin posta cu ramburs (200 Lei) dar ... (vezi toată discuția)