avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat la o cumparare online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat la o cumparare online

acum 2 saptamani am gasit un anunt pe [editat].ro cu un telefon care area pretul 800 lei. am discutat cu cel care vinde telefonul si am convenit sa imi trimita coletul prin ramburs. cand am ridicat coletul am constatat ca in acesta se afla in spray in locul telefonului.am depus imediat plangere la politie pentru inselaciune.acestia l-au depistat pe individ.acesta din cate am vorbit la telefonu nu vrea sa imi restituie prejudiciul.

De ce am nevoie ca sa imi recuperez banii acum? ce ma sfatuiti sa fac?
Este de ajuns ca probe (factura de la posta, coletul care l-am lasat ca proba la politie (pe colet scrie ca ar trebui sa contina telefon mobil valoare 800 lei)
Mentionez faptul ca individul a ridicat banii de la caserie
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 21:54, 24 Martie 2011
probele la care va referiti sunt necesare in demonstrarea vinovatiei celui care v-a inselat.insa pana va recuperati prejudiciul va mai dura deoarece plangerea dvs de-abia se afla in faza de urmarire penala.
athe a scris:

probele la care va referiti sunt necesare in demonstrarea vinovatiei celui care v-a inselat.insa pana va recuperati prejudiciul va mai dura deoarece plangerea dvs de-abia se afla in faza de urmarire penala.

dar analizand cele de mai sus credeti ca am vreo sansa sa mi recuperez prejudiciul ?
in locul dvs as lasa balta plangerea penala si as promova o actiune in pretentii pe calea civila. v-ati recupera prejudiciul mult mai repede.depinde ce doriti dvs:recuperarea banilor sau pedepsirea vinovatului.
Nu prea mai aveti cum sa lasati balta plangerea penala deoarece actiunea penala se pune in miscare din oficiu, asadar retragerea plangerii nu este posibila.
Va puteti recupera prejudiciul daca va constituiti parte civila, din timpul urmaririi penale specificati acest lucru si in fata instantei pana la citirea actului de sesizare.
Daca faptuitorul refuza sa va dea banii sau telefonul, acesta nu va putea beneficia de circumstanta atenuanta care s-ar fi pus in discutie daca acoperea prejudiciul pt infractiunea savarsita (inselaciune art 215 C.pen).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vre-o sansa de recuperare? zaNNy zaNNy Buna ziua. Am pus spre vanzare un telefon, in cateva zile am fost contactat de o persoana ,care parea interesata de acest produs, mia propus sa vin sau sa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune samuels samuels pe scurt , am cumparat un telefon de la o persoana din alt oras prin intermediul postei romane. cand primesc coletul nu era nimic care sa aiba legatura cu ... (vezi toată discuția)
Inselatorie lauraaaa lauraaaa am vorbit cu o persoana pe net despre un telefon, care era postat pe un site, si costa 160ron si iam zis sa mi l trimita. M am dus la posta , am dat banii si ... (vezi toată discuția)